e-Devlet Türkiye'de 54 milyon kişi tarafından kullanılıyor

- E-Güven İş Geliştirme & Satış Direktörü Cenk Özcan: - 'Bu platform Türkiye'nin her yerinde kullanılmakta. Bu dijital döngünün başlangıcı ve start noktasını oluşturmakta'

Ekonomi 19.03.2021 15:31:21 0
e-Devlet Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.03.2021 15:31

İSTANBUL (AA) - E-Güven İş Geliştirme & Satış Direktörü Cenk Özcan, "e-Devlet şu anda yaklaşık olarak Türkiye'de 54 milyon kişi tarafından kullanılıyor ve 750 kurum kendi içerisinde entegre etti." dedi.

E-Güven Akademi, dijital dönüşüm ve dijital iş süreçlerinin uzmanlarca ele alındığı webinar düzenledi.

Webinarda konuşan Özcan, Türkiye'de dijital dönüşüm başlangıcı aslında elektronik imza olduğunu, bunun başlangıç startup'ında kendilerinin yer almasının gerçekten çok önemli olduğunu söyledi.

Özcan, şunları kaydetti:

"Dijital dönüşümün ilk başlangıcı hepimizin bildiği noktada 2006 yılında e-Devlet projesiyle gerçekleşti. E-Devlet şu anda yaklaşık olarak Türkiye'de 54 milyon kişi tarafından kullanılıyor ve 750 kurum kendi içerisinde entegre etti ve milyonlarca insanın esasında çözüm aldığı bir platformu oluşturmakta. Bu platform Türkiye'nin her yerinde kullanılmakta. Bu dijital döngünün başlangıcı ve start noktasını oluşturmakta.

Bunun sonrasında bütün bankalar, finans kuruluşları, kamu kurumları ve bütün noktalarda dijital dönüşümün bu döngü devam etmekte ve en üst seviyede esasında hareket planı olarak hazırlanmakta ve bunun üzerine koyarak devam etmekte bu anlamda gerçekten öncülük ettiğimiz ve çok hızlı şekilde ilerlediğimiz yaşam çarkının içerisindeyiz ve çok başarılı şekilde ilerliyoruz.

Son 1-1,5 yıl içerisinde baktığımız zaman pandemi döneminde elektronik imza ile kişiler e-fatura veya e-dönüşümün oluşturduğu banka talimatlarının imzalanmasından tutun bütün evrakların e noktasında esasında işlemleri elektronik imza ile gerçekleştirebilmektedirler. Örneğin bir şirkette çalışıyorsunuz izine çıkacaksınız aynı şekilde elektronik imzanızı kullanabiliyorsunuz. E- devlete girerken e-imzanızı kullanabiliyorsunuz. Yaklaşık 480 tane uygulamanın içerisinde elektronik imza uygulama halinde gerçekleştirilebiliyor."

E-Güven Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Şahika Mut da "Karşılıklı imza atarken karşınızdaki kim biliyorsunuz. Hangi tarihte sizin yanında yapıldığını görüyorsunuz veya şirket içerisinde imza atarken kimin imza attığını tespit edebilirsiniz." diye konuştu.

Mut, bu işleri uzaktan yaparken kimin kim olduğunu bilmek ve bunun ne zaman atıldığını bilmek çok kritik ve önemli bir hal aldığını söyledi.

E-Güven Akademi'nin düzenlediği webinar, e-dönüşüm alanındaki farkındalığı artıran E-Güven Akademi, özellikle e-dönüşüm alanında faaliyet gösteren şirketlerde çalışmak isteyen öğrencilere, e-dönüşüm öğelerini sistemlerine entegre etmek isteyen profesyonellere, kamu ve özel şirket çalışanlarına, e-dönüşüm uygulama ve stratejileri hakkında bilgi edinmek isteyen kişi ve kurumlara katkı sağlıyor.

Dijital dönüşüm ve dijital iş süreçlerinin uzmanlarca ele alındığı, bu alanda meydana gelen önemli gelişmelerin aktarıldığı webinarın teması, salgında zirve yapan dijitalleşmenin iş süreçlerindeki yeri olarak gerçekleşti.

Ayrıca e-imzanın dijital dönüşümdeki yeri, işletmelere ve vatandaşa sağladığı faydalar, kullanım alanları ve uzaktan çalışma süreçlerine katkıları ele alındı.

2015'ten günümüze üniversitelerle sertifika programı düzenleyip üniversite-özel sektör dayanışmasının örneklerini veren E-Güven Akademi, dijital ortamda yapacağı ilk etkinliğini, dijital dönüşüm, eğitim ve inovasyon platformu Akademi 4.0 ile birlikte gerçekleştiriyor.





Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ