Direksiyonda kalp krizi geçirdi, aynı gün taburcu edildi

-Direksiyon başında kalp krizi geçirdiğini fark edince hastaneye gelen hastaya balon ve stent işlemi gerçekleştirilerek aynı gün taburcu olması sağlandı - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosu

Ekonomi 27.03.2021 09:31:19 0
Direksiyonda kalp krizi geçirdi, aynı gün taburcu edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.03.2021 09:31

İSTANBUL (AA) - Direksiyon başında kalp krizi geçirdiğini fark edince hastaneye giden Emre Ergin'e, Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun tarafından balon ve stent işlemi gerçekleştirilerek aynı gün taburcu olması sağlandı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, aniden şiddetli göğüs ağrısı ve kolunda uyuşukluk hisseden 36 yaşındaki bankacı Emre Ergin, direksiyon başında kalp krizi geçirdiğini fark edince hastaneye gitti.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun tarafından balon ve stent işlemi gerçekleştirilen hasta aynı gün taburcu edildi.


- "Gençlerin durumu daha kritik"


Operasyonu gerçekleştiren Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun tıbbi süreci ilişkin şunları kaydetti:

"Gençlerde daha çok gördüğümüz tek damarda tek lezyon, yani kalbi besleyen üç tane damardan birinin tıkalı olduğunu gördük. Hastamızda tıkalı olan damara balon ve stent işlemi yaptık. Gençlerde özellikle tek damar tek lezyon oluyor. Ancak bu hastalar yaşlılara göre ne yazık ki daha kritik. Kritik olmasının nedeni ise her şeyin birdenbire gelişmesi. Bu durum kalbin çok koletral dediğimiz ağ oluşumuna izin vermediği için daha sıkıntılı bir süreçleri oluyor. Bu hastalarımızda kolesterole dikkat edilmesi, sigaranın bırakılması ve kontrollerin aksatılmaması çok önemli."

Kalp krizi vakalarının gençlerde, özellikle Kovid-19 döneminde daha sık görüldüğünü vurgulayan Boztosun, "Bu genç hastamız, bize şiddetli göğüs ağrısıyla başvurdu. Aile öyküsünde kalp rahatsızlıklarından vefat bulunuyordu. Babası, amcası ve abisini kaybetmişti. Erken yaşta ailede kalp krizi geçiren varsa, yüksek kolesterol ve sigara tüketimi fazlaysa kalp krizi riski artıyor. Ayrıca Kovid-19 enfeksiyonu da geçirmişse daha sık kalp krizi ile karşılaşabiliyoruz." ifadesini kullandı.


- "Aynı gün taburcu oldum"


Aniden göğsünde şiddetli bir ağrı hisseden ve arabasını hastaneye süren 36 yaşındaki Emre Ergin ise, yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

"Yaklaşık 1 haftadır göğsümde bir sancı hissediyordum. Takip ediyordum kalp krizinden şüpheleniyordum. Direksiyon başında ağrı ve uyuşukluk hissettim ve hastaneye gittim. Hızlıca anjiyoya aldılar. Balon işlemi sonrasında ve stent yerleştirildi. Tam yüzde 98 kapalı damarım varmış, onu açtılar ve bir gün içerisinde taburcu edildim. Şu an operasyon geçirmemiş gibiyim."

Ergin, babası, amcası ve abisini kalp rahatsızlığından kaybettiğini belirterek,"Ailemde de çok fazla kalp hastalığı var. Böyle bir geçmiş olunca insan korkuyor. Ayrıca şeker hastalığım var, az da olsa sigara da kullanıyorum. Genetik yatkınlık olunca ayrıca dikkatli olmak gerekiyor. Erken teşhis ve başarılı bir operasyon sonrasında şimdi kalbim tıkır tıkır çalışıyor. Bence insanlar başkalarının hatalarından ders almalı. Çünkü tüm hataları kendi yapacak kadar uzun yaşamıyor." ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ