CNR Yacht Festival'i devam ediyor

- Fiyatı 5 bin lira ile 35 milyon lira arasında değişen teknelerin görücüye çıktığı festivale, 25 binin üzerinde deniz tutkununun katılması bekleniyor

Ekonomi 16.10.2019 15:39:01 0
CNR Yacht Festival
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.10.2019 15:39

İSTANBUL (AA) - Yeni nesil tasarımların görücüye çıkacağı CNR Yacht Festival'i Ataköy Marina Mega Yat Limanı'nda devam ediyor.

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından DENTUR iş birliği ile organize edilen CNR Yacht Festival'i, 20 Ekim'e kadar Ataköy Marina Mega Yat Limanı'nda ziyaret edilebilecek.

Dünya markalarını temsil eden firmaların yanı sıra en prestijli yerli üreticileri de misafir edilen festivalde, kategorilerinin en iyisi olan mega yat, tekne ve yelkenlilerin yanı sıra şişme botlar, deniz motorları ve başlangıç tekneleri de sergileniyor.

Fiyatı 5 bin lira ile yaklaşık 35 milyon lira arasında değişen teknelerin görücüye çıktığı festivale, 25 binin üzerinde deniz tutkununun katılması bekleniyor.

Festivali ziyaretçilerinden Atılay Uluışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivaldeki ürün zenginliğinin tatmin edici düzeyde olduğunu belirterek, festivalin kapalı alanlarda yapılan tekne fuarlara göre açık ve doğal ortamında yani denizin üstünde yapılıyor olmasının deniz severler için çok önemli olduğunu kaydetti.

Yerli üretim teknelerin yabancı ürünlere göre çok daha kaliteli bulduğunu anlatan Uluışık, tüm deniz tutkunlarını festivale davet etti.

Festivalde sergilenen yüzde 100 elektrikle çalışan tekneyi üreten Volan Boats İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Barış Semiz de, teknenin yüzde 92 oranında yerli üretim olduğunu söyledi.

Semiz, teknenin en büyük avantajının fosil yakıt tüketmeyen çevre dostu bir araç olduğunu belirterek, "Deniz bisikletleriyle jet ski arasındaki ürün tamamıyla eğlence sektörüne hizmet etmesi için üretildi. Şu ana kadar üretilen teknelerin tamamını ihraç ettik. Hedefimiz gelecek yıl 500-750 tekneyi daha ihraç etmek." ifadelerini kullandı.

Mursan-Sanboat sahibi Okan Oğuztürk de, 40 yıldır tekne ürettiklerini belirterek, fuarda sergiledikleri modelin motor ve navigasyon hariç tüm aksanlarının Bursa'daki fabrikasında ürettiklerini söyledi.

Şirketin 23 farklı ülkede ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Oguztürk, "Türkiye'de nitelikli işgücüyle, kaliteli ürünler üretiyoruz. Yerli üretimin bir avantajı da servis bakımı anlamında çok daha uygun fiyatlı çözümler sunabiliyoruz. Ülkemiz hem Motoyat hem megayat üretimi noktasında çok iyi bir noktada. Bir yatın 'Made in Turkey' damgalı oluşu, iyi bir referans anlamı taşıyor." diye konuştu.

- Sergilenen en pahalı yat 5,4 milyon avro

TRIO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bekiroğlu ise, pazar akşamına kadar devam edecek festivalin denizcilik sektöründeki önemli bir eksiği olan deniz fuarlarının bir tamamlayıcısı olduğunu kaydetti.

Denizcilik endüstrisi aslında çok sığ bir endüstri olduğunu vurgulayan Bekiroğlu, Türkiye'nin bu alanda yatırım yaparak global pazarda etkinliğinin artırabileceğini söyledi.

Festivalde sergilenen en pahalı yata ilişkin Bekiroğlu şunları kaydetti:

"Yat yaklaşık 30 metre boyutunda, 2 adet 2175 beygir motoru var. 4 personelle beraber 4 ayrı kamerada 8 misafir çok rahat ağırlanabilir. Yatta, tatlı su yapıcısından pis su arıtmaya kadar, uydu haberleşmeden televizyona kadar teknolojiye dair herseye var. İtalyan menşeili teknenin fiyatı 5,4 milyon avro."

100'ün üzerindeki markanın yeni nesil deniz araçlarını sergileyeceği festivalde, son model tekne tanıtımları da yapılacak. Türk denizcilik sektörünün geleceğini şekillendirecek olan CNR Yacht Festival'de denizcilik sektörünün tüm aksesuar ve ekipmanları da yer alacak.

Festival, su sporları, rüzgar sörfü, kürek, dalış, jetski ve flyboard gösterileri gibi çok sayıda etkinliğe de ev sahipliği yapacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ