Bingöl’de 2 bin işletmeye 11 milyon TL destek

Anaç koyun-keçi destekleme ödemelerinin başladığını belirten Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır,“Bu ödemeler kapsamında Bingöl’de 2 bin 94 işletmedeki 355 Bin 840 baş anaç koyun ve keçiye toplam 11 Milyon 84 Bin 805 T

Ekonomi 11.06.2021 16:40:47 0
Bingöl’de 2 bin işletmeye 11 milyon TL destek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.06.2021 16:40

Anaç koyun-keçi destekleme ödemelerinin başladığını belirten Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır,“Bu ödemeler kapsamında Bingöl’de 2 bin 94 işletmedeki 355 Bin 840 baş anaç koyun ve keçiye toplam 11 Milyon 84 Bin 805 TL ödeme yapılmış olacak” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Anaç Koyun-Keçi destekleme ödemeleri 8 Haziran itibariyle başladı. Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, 2020 yılı itibariyle kent genelinde küçükbaş hayvan sayısının 720 bini geçtiğini söyledi.

Bahadır, “Bingöl, toplam arazi varlığının yüzde 42’si mera olan, göçer hayvancılık yapan yetiştiriciler tarafından yaylak olarak tercih edilen, küçükbaş hayvancılığa oldukça elverişli olan ve kadimden beri geleneksel olarak küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yapıldığı bir ildir. Tabi 1990’larda etkili olmaya başlayan terör olaylarından dolayı bölgemizde ve ilimizde özellikle küçükbaş hayvancılık olumsuz şekilde etkilenmiştir. Birçok yayla, mera ve kırsal alan uzun yıllar kullanılamamıştır. TÜİK tarafından yayınlanan verilere göre 1996 yılında ilimizde 748 bin küçükbaş hayvan mevcutken, bu rakam 2018’e gelindiğinde 510 bine kadar gerilemiştir. Son yıllarda bakanlığımız tarafından verilen anaç koyun-keçi desteklemeleri, çoban istihdamı desteği, sürü büyütme desteği, halk elinde küçükbaş hayvan ıslahı projesi desteği ve yem desteği gibi destekler, terör olaylarının bitme noktasına gelmesiyle birlikte birçok yayla ve meranın kullanılmaya başlanması gibi gelişmelerle birlikte 2020 yılında küçükbaş hayvan sayımız 720 Bini geçmiştir"diye konuştu.

2021 yılının ilk altı aylık döneminde küçükbaş hayvan sayısının 760 bine ulaştığına değinen Bahadır," 2020 yılında sadece küçükbaş hayvancılık desteği olarak 15 Milyon TL’nin üzerindedir. 2021 yılında ise bakanlığımız tarafından 8 Haziran Salı günü anaç koyun-keçi destekleme ödemeleri başladı. 18 Haziran Cuma gününe kadar ödemeler tamamlanacak. Bu ödemeler kapsamında Bingöl’de 2 bin 94 işletmedeki 355 bin 840 baş anaç koyun ve keçiye toplam 11 milyon 84 bin 805 TL ödeme yapılmış olacak. Yine 2021 yılında 114 işletmemize 570 bin lira çoban istihdam desteği verilmesine ilişkin ödeme icmali bakanlığımıza gönderilmiştir. Önümüzdeki dönemde ödemeler gerçekleştirilecektir. Sürü büyütme desteği 2021 yılı ödemeleri de bu günlerde bakanlığımız tarafından açıklandı. Bingöl’de 891 işletmeye 34 bin 301 baş hayvan için 3 milyon 430 bin 100 TL sürü büyütme desteği verilecek. 2021 yılsonuna kadar halk elinde ıslah projesi ve yem desteği ödemelerinin de gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Yine 2021 yılında ilk kez göçer hayvancılık desteği verilecektir. Bu kapsamda da sistemde göçer olarak kayıtlı işletmelere hayvan başına 2 TL destek verilecektir. Şuan destekleme başvuruları devam etmektedir. 2021 yılında toplam olarak küçükbaş hayvancılık desteklemelerinde 20 milyon TL’nin üzerine çıkılacağını ön görmekteyiz"ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ