Başkan Sadıkoğlu: “Malatya IPARD desteklerinden azami fayda sağlamalı”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç’u ziyaret ederek IPARD-II 10. Çağrısı kapsamında açıklanan desteklerden Malatyalı üreti

Ekonomi 25.01.2021 18:48:41 0
Başkan Sadıkoğlu: “Malatya IPARD desteklerinden azami fayda sağlamalı”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.01.2021 18:48

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç’u ziyaret ederek IPARD-II 10. Çağrısı kapsamında açıklanan desteklerden Malatyalı üretici ve yatırımcıların azami ölçüde fayda sağlaması için destek talebinde bulundu.

Tarım ve hayvancılık sektöründeki üretici ve yatırımcının bir süredir beklediği yeni dönem IPARD desteklerinin detayları geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından açıklandı.

Başkan Sadıkoğlu, aralarında Malatya’nın da bulunduğu 42 ilin yararlanacağı destekler hakkında TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç ile bir araya geldi. Sadıkoğlu görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede; toplamda 1 Milyar 125 Milyon Lira olarak açıklanan 10. dönem desteklerinden Malatya’nın azami ölçüde faydalanması için yapılabilecek çalışmalar hakkında istişarede bulunduklarını ifade etti.

Son 10 yılda sağlanan IPARD desteklerinin kırsalda üretim ve iş sahaları oluşması noktasında büyük katkı sağladığını vurgulayan Başkan Sadıkoğlu; son 10 yılda sadece IPARD kapsamında sağlanan 5,1 milyar liralık hibeyle 16 bin 103 projenin desteklendiğini anımsattı. Bu sayede tamamı kırsal bölgelerde 11 milyar liralık yatırım ile 70 bin yeni istihdamın oluşturulduğunu dile getiren Sadıkoğlu, “Üreticimiz ve yatırımcımız için olduğu kadar şehrimiz ekonomisi için de önemli bir fırsat olan bu desteklerden Malatyalı vatandaşlarımızın, üyelerimizin en yüksek seviyede yararlanmasını arzu ediyoruz. Bu noktada bugün bir araya geldiğimiz İl Koordinatörümüz Murat Tunç ile önümüzdeki süreçte neler yapabileceğimizi istişare ettik” ifadelerini kullandı.

Malatya’da son 10 yılda IPARD kapsamında yaklaşık 500 projenin desteklendiğine ve ortalama 300 milyon liralık bir hibe desteği aldığına dikkat çeken Sadıkoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yapılan bu yatırımlar neticesinde 4 binin üzerinde istihdam oluşturuldu. Malatya bu performansı ile IPARD kapsamında 42 il arasında en başarılı 10 il arasında gösteriliyor. Temennimiz vatandaşımızın, üyelerimizin yenilikçi, gelişime açık, vizyoner projelerle bu desteklerden azami seviyede faydalanmasıdır. Bizler Malatya TSO olarak IPARD ve diğer tüm destek açıklamalarını yakından takip ederek üyelerimize; haber, sosyal medya, SMS ve toplantılar ile bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta TKDK Başkanı Dr. Muhammed Adak’ın katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TKDK iş birliğinde düzenlenen online bilgilendirme semineri üyelerimizden büyük ilgi gördü.”

TSO üyeleri, Malatyalı üretici ve yatırımcıların yeni yatırım ve iş büyütme noktasında 15 Şubat’ta başlayacak proje kabul sürecini iyi değerlendirmelerini beklediklerini ifade eden Başkan Sadıkoğlu, destekler hakkında malatyatso.org.tr adresinden detaylı bilgiye ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ