Bakan Tüfenkci: 'Doların yönünü düşüşe çevirdik'

Ekonomi 9.06.2018 18:05:13 0
Bakan Tüfenkci:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.06.2018 18:05
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Doların da euronun da yönünü düşüşe doğru çevirmiş olduk. Son bir hafta içerisinde de dolar karşısında yabancı para birimleri içerisinde en fazla değer kazanan Türk lirası oldu. Bu düşüş hızlanarak devam edecek" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Akpınar Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret ederek hayırlı işler dileklerini iletti.
Minibüs durağında hareket saatini bekleyen bir araç ve içerisindeki yolcuların yanına çıkarak Ramazan Bayramlarını tebrik eden Bakan Tüfenkci, ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.
Türkiye üzerine ekonomik anlamda bir operasyon yapıldığını belirten Bakan Tüfenkci, aldıkları tedbirlerle doların da euronun da yönünü düşüşe doğru çevirdiklerini vurguladı.
Tüfenkci, son bir hafta içerisinde dolar karşısında yabancı para birimleri içerisinde en fazla değer kazanan para biriminin Türk lirası olduğuna işaret ederek, “Bu düşüş hızlanarak devam edecek. Bir takım güçler atağa geçip operasyon yapabilir. Ancak aldığımız tedbirlerle bunlara müsaade etmeyeceğiz. Biz güçlü maliye yapımız, bankacılık altyapımızla, sağlam yönetimimizle bu şok ve dalgaları atlatırız, önemli olan, sokağın, caddelerin, esnafın ne dediği. Esnafımız bu noktada hem piyasadan hem de bu oluşturulmaya çalışılan algıya karşı gerekli tepkiyi sandıkta vereceklerini ifade ediyorlar. Biz çalışmaya, gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. Milletimizle 24 Haziran’dan sonra yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
24 Haziran’ın Türkiye’nin istikbali ve bekasıyla çok yakından alakalı olduğunu kaydeden Bakan Tüfenkci, bir yandan durmaksızın terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da ülke sınırlarında kurulmak istenen terör koridoruna karşı operasyonların devam ettiğini ifade etti.
Bakan Tüfenkci, ekonomiyi geliştirmek için durmaksızın çalıştıklarını dile getirerek, 24 Haziran’da Türkiye’de birçok kesimin oluşturmaya çalıştığı algıyı yerle bir edeceklerini sözlerine ekledi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ