Aşılama uygulamasında hızlı davranılırsa turizm gelirleri artabilir

- Enuygun Üst Yöneticisi Çağlar Erol: - 'Bu yıl aşılama uygulamasında hızlı davranır ve salgınının kontrolünde de başarılı olursak, turizm gelirlerimizi arttırabilir, İtalya, İspanya, Yunanistan gibi rakip ülkeleri geride bırakabili

Ekonomi 19.04.2021 15:30:00 0
Aşılama uygulamasında hızlı davranılırsa turizm gelirleri artabilir
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.04.2021 15:30

İSTANBUL (AA) - Enuygun Üst Yöneticisi (CEO) Çağlar Erol, geçen yıl turizm gelirlerinin 12 milyar dolara gerilediğini belirterek, "Bu yıl aşılama uygulamasında hızlı davranır ve salgınının kontrolünde de başarılı olursak, turizm gelirlerimizi artırabilir, İtalya, İspanya, Yunanistan gibi rakip ülkeleri geride bırakabiliriz." ifadelerini kullandı.

Erol, yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyada güvenli seyahat arayışı ve aşı pasaportlarının konuşulduğu şu günlerde, Türkiye'de turizm ve havayolu çalışanlarının aşılanmaya başlanmasının önemini vurguladı.

Aşılanmanın ülke turizmi açısından büyük fırsatlar doğurabileceğine dikkati çeken Erol, "2019 yılında ülkemizdeki cari açığın neredeyse tamamını turizm geliriyle karşılamıştık. Bu yıl aşılama çalışmalarını hızlandırırsak, geçtiğimiz yıl kayıpla kapadığımız sezonu, bu yıl çok daha yukarıları çekebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Erol, şunları kaydetti:

"Tüm araştırmalar aşının turizmin eski günlerine kavuşması için önemli bir araç olduğunu gösteriyor. İnsanlar yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı önlemlerinin alındığı, personelinin aşı olduğu otellere gitmek istiyor. Turizm Bakanlığı geçen yıl Güvenli Turizm Sertifikası uygulaması başlamıştı. Bu belge 166 kritere bakılarak veriliyor. Enuygun’da da buna paralel olarak yıl boyunca en çok koronavirüs önlemi alan oteller sayfası arandı. Bu yıl otellerdeki bu güvenlik önlemlerine, havayolları ve turizm çalışanlarının aşılanması da eklendi. Umarım bu yaz turizmde daha kazançlı günler geçiririz. 2019 yılında turizm gelirlerimiz 34 milyar doları geçmiş, 2020 yılında ise 12 milyar dolara düşmüştü. Bu yıl aşılama uygulamasında hızlı davranır ve salgınının kontrolünde de başarılı olursak, turizm gelirlerimizi arttırabilir, İtalya, İspanya, Yunanistan gibi rakip ülkeleri geride bırakabiliriz."

Enuygun.com olarak salgınla geçen bir yıl içerisinde ürünlerinde kullanıcı kolaylığı ve memnuniyeti sağlayacak pek çok ürünü hizmete aldıklarını belirten Erol, "Uçak biletinde Türkiye’de ilk olarak bizim başlattığımız Akıllı Aktarma uygulamasını otobüs bileti için de başlatıyoruz. İş birlikleriyle binlerce oteli daha bünyemize ekledik, otel çeşitliliğimizi arttırdık. Seyahat sigortası paketlerimizin içine Kovid-19 ile ilgili güvenceleri de ekliyoruz. Kullanıcılarımızın seyahatle ilgili her türlü teknolojik gelişmeleri yakından yakalayabilecekleri daha birçok yenilik için de çalışmalarımızı hızlandırdık." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ