Arçelik 4'üncü kez Sorumlu Yatırım Endeksi 'FTSE4Good'da

- Arçelik Üst Yöneticisi Hakan Bulgurlu: - 'Arçelik olarak dünyamıza ve ekosistemimize karşı sorumluluklarımızı eksiksiz bir şekilde yerine getirerek, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz'

Ekonomi 5.02.2020 14:24:44 0
Arçelik 4
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.02.2020 14:24

İSTANBUL (AA) - Arçelik, çevre, yönetim uygulamaları ve etik alanlarındaki operasyonlarıyla Londra Borsası bünyesindeki FTSE4Good Endeksi'ne üst üste 4'üncü kez girmeye hak kazandı.

Şirket açıklamasına göre, "Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın" vizyonuyla faaliyetlerini yürüten Arçelik, Londra Borsası'na bağlı endeks sağlayıcı FTSE Russell’ın hazırladığı FTSE4Good Gelişmekte Olan Ülkeler Endeksi’ne 4'ünce kez girme başarısını gösterdi.

FTSE4Good Endeksi'nde yer alabilmek için şirketlerin, çevre, iklim değişikliğiyle mücadele, yönetim uygulamaları, çalışan hakları, etik ve sosyal konularda güçlü performans göstermesi gerekiyor. FTSE4Good, sorumlu yatırım yapmaya önem veren finansal kurumların dikkate aldığı bir endeks olma özelliğini taşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Bulgurlu, dünyanın küresel iklim krizi kaynaklı ve son yıllarda görülme sıklığı hızla artan birçok felaketle karşı karşıya olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gezegenimizin geleceği ve sürdürülebilir kalkınma için tüm paydaşlar kadar iş dünyasına da önemli görevler düşüyor. Biz de Arçelik olarak dünyamıza ve ekosistemimize karşı sorumluluklarımızı eksiksiz bir şekilde yerine getirerek, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Sorumlu yatırım yapmak isteyen kişi ve kurumlar için rehber bir endeks konumundaki FTSE4Good’a 4’üncü kez girme başarısı göstererek sektörümüze öncülük ettiğimiz için gurur duyuyoruz."


- "300’e yakın enerji verimliliği projesiyle 2 milyon dolar tasarruf sağladık"


İklim krizi ile mücadele kapsamında 2025 yılı itibarıyla Türkiye operasyonlarında üretimde karbon nötr bir şirket olmayı hedeflerini aktaran Bulgurlu, "Sera gazı emisyonlarımızı 2018 yılında, referans olarak aldığımız 2010 yılına göre yüzde 50 azalttık. Sadece 2019 yılında 300'e yakın enerji verimliliği projesini hayata geçirerek 14 bin 500 hanenin 1 yıllık elektrik tüketimine eşdeğer, 150 bin GJ enerji tasarrufu sağladık, 12 bin 700 ton CO2e sera gazı emisyonunun önüne geçtik. Enerji verimliliği projelerimizle 2 milyon dolarlık tasarruf elde ettik. 2010 yılından bu yana ise gerçekleştirdiğimiz bin 980 adet enerji verimliliği projesiyle, 115 bin 700 hanenin 1 yıllık elektrik tüketimine eşdeğer, 1 milyon 200 bin GJ enerji tasarrufu sağladık. Bu sayede 113 bin ton CO2e sera gazı emisyonu salımını engelledik." ifadelerini kullandı.

2007 yılından beri hazırladığı sürdürülebilirlik raporları ile bu alandaki çalışmalarını paydaşlarına aktaran Arçelik; Türkiye, Romanya, Rusya, Çin ve Güney Afrika'daki operasyonlarında, 2020 yılı sonunda ürün başına enerji tüketimini 2010 baz yılına göre yüzde 45 azaltmayı hedefliyor.

Hali hazırda ürün başına enerji tüketimini yüzde 43,48 oranında azaltan şirket, 2019 sonu itibarıyla 2 MW kurulu güce sahip yenilenebilir enerji kapasitesine ulaştı. 2020 yılı sonu itibarıyla da yenilenebilir enerji kurulu gücünü 6 MW'a çıkarmayı hedefliyor.

Arçelik, üretimde olduğu kadar geliştirdiği ürünlerle de enerji tasarrufuna katkı sağlıyor. Şirketin piyasadaki en iyi verimlilik etiketine kıyasla yüzde 10 ile yüzde 70 oranında daha fazla enerji tasarruflu modelleri bulunuyor.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ