Araç kaskolarında normalleşme başladı

- Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen: - 'Bankaların bu süreçte araç kredisinde uyguladıkları faiz oranlarını önemli oranda düşürmesiyle birlikte artan araç satışları sigorta sektöründe sıçrama etkisi yarattı'

Ekonomi 28.08.2020 10:08:24 0
Araç kaskolarında normalleşme başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.08.2020 10:08

İSTANBUL (AA) - Sabancı Holding iştiraki Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, haziran ayında başlayan kontrollü sosyal hayat dönemiyle ve bankaların taşıt kredilerinde uyguladıkları faiz oranlarını düşürmesi ile birlikte artan araç satışlarının kasko branşını olumlu yönde etkilediğini kaydetti.

Aksigorta'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Gülen, yılın ilk 3 ayında 1 milyar 371 milyon lira olan tazminat ödemeleri, yılın ikinci 3 ayında yüzde 37,8 azalarak 852.6 milyon lira olduğunu belirtti.

Gülen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ödeme yapılan dosya sayısı da yüzde 46,7 azalarak 394 bin 91'den 210 bin 43 adede indi. Çalışma hayatının eve taşınmasıyla, özellikle nisan ve mayısta otomobiller park alanlarında kalınca hasarlar nedeniyle ödenen tazminat yüzde 42,8 azalarak 958.6 milyon liradan 548,8 milyon liraya düştü. Tazminat ödemeleri kamyonette yüzde 31,9, çekicide yüzde 11,4, kamyonda yüzde 15,8, minibüste yüzde 55, römorkta yüzde 25,2, küçük otobüste yüzde 54,5 düştü. Takside ise düşüş yüzde 72'yi buldu."

Kontrollü sosyal hayata geçişle birlikte kasko branşında da normalleşme yaşanmaya başladığını belirten Gülen, "Bankaların bu süreçte araç kredisinde uyguladıkları faiz oranlarını önemli oranda düşürmesiyle birlikte artan araç satışları sigorta sektöründe sıçrama etkisi yarattı." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çalışma hayatının eve taşınması ve ticaretin durma noktasına gelmesi ile pek çok sektörde olduğu gibi otomotiv sektörü de olumsuz etkilendi.

Otomotiv sektöründe yaşanan daralma ile birlikte dolaylı olarak sigortacılık sektöründe kasko branşında da rakamlara yansıdı.

Özellikle pandeminin yoğun olarak yaşandığı mart, nisan ve mayıs ayları içerisinde kasko branşında gerek yeni poliçe satışlarında gerekse yenilemelerde düşüşler dikkati çekti.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ