Alternatif Bank, KOBİ'leri desteklemek için 50 milyon dolar kaynak sağladı

- Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür: - ' Paket kapsamında sağladığımız 50 milyon dolar tutarındaki krediyle salgından etkilenen KOBİ'lerimiz ve özel sektörün ticari faaliyetlerini desteklemeye daha fazla katkıda bulunacağız'

Ekonomi 19.10.2020 11:26:05 0
Alternatif Bank, KOBİ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.10.2020 11:26

İSTANBUL (AA) - Alternatif Bank, pandemiden etkilenen KOBİ'lere destek olmak amacıyla EBRD ve IFC'nin hayata geçirdiği koronavirüs (Kovid-19) Destek Paketi kapsamında 50 milyon dolar tutarında kredi sağladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Alternatif Bank, EBRD ve IFC'den temin ettiği 25’er milyon dolar tutarındaki fonu KOBİ'leri küresel salgının ekonomik etkilerine karşı desteklemek ve ticaretin devamlılığını sağlamak amacıyla kullandıracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, bankanın, uzun yıllardır güçlü ilişkiler kurduğu EBRD ve IFC ile bugüne kadar çeşitli işbirlikleri gerçekleştirdiğini belirtti.

Gür, şunları kaydetti:

"Son olarak, tüm dünyayla birlikte ülkemizi de derinden etkileyen pandemi nedeniyle finansal piyasaları desteklemek amacıyla bu iki kurumla anlaşma imzaladık. Koronavirüs salgınının hem sosyal yaşam hem de küresel ölçekte ekonomi üzerinde büyük etkisi oldu. Bu işlemle EBRD ve IFC'nin hayata geçirdiği Kovid-19 Destek Paketi'nin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Paket kapsamında sağladığımız 50 milyon dolar tutarındaki krediyle salgından etkilenen KOBİ'lerimiz ve özel sektörün ticari faaliyetlerini desteklemeye daha fazla katkıda bulunacağız.

Hoş bir tesadüfle geçtiğimiz mayıs ayında aynı hafta içinde EBRD ve IFC'den dış ticaretin finansmanı alanında üç ödül birden kazandık. Şimdi de bu iki değerli kurumla önemli bir işlemi sonuçlandırdığımız için benzer bir mutluluk yaşıyoruz. Bu anlaşma, EBRD ile gerçekleştirdiğimiz ilk nakdi kredi olması açısından da bizim için ayrı bir önem taşıyor. EBRD ve IFC ile yıllar içinde kurduğumuz güçlü ilişkiler hem Bankamıza duyulan güveni hem de Türkiye ekonomisine olan bağlılığımızı teyit ediyor. Bu anlaşma her iki kurumla sürdürdüğümüz verimli işbirliğimizi ve sürekli gelişen ilişkimizi de pekiştiriyor. ‘Danışman ve Basiretli Bankacılık' anlayışımızla, sektörü ve ölçeği ne olursa olsun büyüme hayali olan, ülkemiz için daha iyi bir geleceğe inanan ve ekonomimiz için katma değer yaratan tüm işletmelere finansman sağlamaya ve destek vermeye devam edeceğiz."


- "EBRD, Türkiye'de bugüne kadar 1 milyar avroyu aşan yatırım yaptı"


EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner ise "EBRD, Türkiye'de bugüne kadar 1 milyar avroyu aşan yatırımlarla yerel şirketlerin ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap verdi. Yeni kredi, Alternatif Bank'ın Türk şirketlerine kredi vermeye devam etmesini sağlayacak ve Koronavirüs salgınının ekonomi üzerindeki etkisine karşı koymaya yardımcı olacak." ifadelerini kullandı.

IFC'nin Avrupa ve Orta Asya Finansal Kuruluşlar Grubu’ndan Sorumlu Endüstri Bölge Başkanı Vittorio Di Bello de Alternatif Bank'a sağladıkları kredinin Türkiye'deki KOBİ'lerin işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik devam eden çabalarının bir parçası olduğunu belirtti.

Bello, "Kredimiz, KOBİ'lerin kısa vadeli nakit ihtiyaçları üzerindeki baskıyı azaltmaya yardımcı ve mevcut istihdam seviyelerini sürdürmelerine destek olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ