AKO Akü Ar-Ge çalışmalarıyla Avrupa’da ilgi görüyor

- AKO Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender: -'Performans açısından yaklaşık 5 yıl boyunca Stop-Start performansını yüzde 80'lerin altına düşürmeden sağlaması öngörülen bu gelişim, Stop-Start teknolojisi için dikkat çeken bir

Ekonomi 3.07.2020 13:27:16 0
AKO Akü Ar-Ge çalışmalarıyla Avrupa’da ilgi görüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.07.2020 13:27

İSTANBUL(AA) - AKO Akü, kendi alanında dünyanın en önemli sektörel buluşmalarından olan ve bu yıl online gerçekleştirilecek 17. Avrupa Kurşun Akü Konferansı’na davet edildi.

AKO Akü'den yapılan açıklamaya göre, AKO Akü’nün, özellikle start-stop teknolojili araçlar için yapılan Ar-Ge ve ürün çalışmalarının bu teknolojinin gelişimine sağladığı katkı nedeniyle bu konferansta bir sunum gerçekleştirmesi, sektör temsilcileri ve organizatörlerce istendi.

AKO Akü’nün yüzde yüz yerli yatırım ve yerli Ar-Ge ile geliştirdiği yeni nesil EFB Aküler (Enhanced Flooded Battery-Geliştirilmiş Sulu Akü) tüm start&stop teknolojili araçlarda kullanıma uygun üstün özelliklerle dikkati çekiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AKO Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, AKO Akü Ar-Ge merkezinde yürütülen laboratuvar testlerinde elde edilen sonuçları seri üretime dönüştürmek üzere çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Start-stop araçlarda bulunan EFB akünün morfolojik yapısı değiştirilerek ömrü boyunca performansının güç kaybetmeden etkin olmasını sağlıyor. Performans açısından yaklaşık 5 yıl boyunca Stop-Start performansını yüzde 80'lerin altına düşürmeden sağlaması öngörülen bu gelişim, start-stop teknolojisi için dikkat çeken bir adım olarak kabul görüyor. Bu gelişimi, küresel sektöre anlatmamız amacıyla, bu yıl online yapılacak olan 17. Avrupa Kurşun Akü Konferans ve Fuarında bir sunum yapmak için davet edildik.” ifadelerini kullandı.

Büyükkalender, EFB akülerin, elektrikli araçlara geçiş dönemi öncesi en iyi akü teknolojisi olarak kabul gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde standart starter akülerin büyük oranda EFB teknolojili akülere dönüşmesi öngörülüyor. AKO Akü üretim tesisimizin Matrix Press teknolojisiyle rekabetten ayrışan altyapısı, kuruluş aşamasında EFB teknolojisine uyumlu olarak tasarlanmıştı ve şimdi bu yeni nesil aküleri tüketiciye sunuyoruz.

Akülerimizin, çevrim sayısı ve tekrar marş basma sayısında rekabete oranla çok üstün performans sergilediğini testlerle belirledik. Yeni nesil EFB teknolojisine uygun akülerimizle, ülkemizde yeni model araçlarla birlikte günden güne büyüyen ihtiyacı en kaliteli ürünle karşılıyoruz. EFB Akülerimizin, ihracat pazarlarımızda, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere gelişmiş ekonomiye sahip ülkelerde rekabet gücümüzü artıracağına inanıyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ