YYÜ Senatosu'ndan teröre lanet

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu; Van’da, Bitlis’te ve Elazığ’da terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırıları lanetleyerek, şehitlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diledi.

Eğitim 18.08.2016 22:40:43 0
YYÜ Senatosu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.08.2016 22:40

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu; Van’da, Bitlis’te ve Elazığ’da terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırıları lanetleyerek, şehitlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diledi.

YYÜ Senatosu’ndan yapılan açıklamada, "17 Ağustos 2016 tarihinde Van’da, bugün de Elazığ’da ve Bitlis’te gerçekleştirilen terör saldırılarında güvenlik güçlerimizi şehit vermiş, birçok vatandaşımızı hayatını kaybetmiş ve yüzlerce kişi yaralanmıştır. Hain terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet; yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Terör saldırılarını düzenleyenleri nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Son günlerde gittikçe artan bu hain saldırıların FETÖ / PDY’nin düzenlediği darbe girişimine direnen ve demokrasi tarihine altın harflerle adını yazdıran halkın birlik ve beraberliğe iştiyakı ve sevgisinin arttığı, kardeşliğimizin her geçen gün pekiştiği, muhalefet ve hükümetin bir araya geldiği, hülasa bu ülkeye gönül verenlerin bir oldukları bir zamana tesadüf etmesi ne kadar manidardır. Kentin göbeğinde patlayan ve sivilleri hedef alan Van saldırısı; bütün baskı ve yıldırmalara rağmen hendek kazılmasına direnen ve terör örgütlerine geçit vermeyen vatansever Van halkına karşı girişilen nefret ve kinin dışavurumu değil midir? 19 yaşında ve ekmeğinden başka bir derdi olmayan Vanlı bir kasiyerin, yüzlerce masum vatandaşımızın bombalanmasını hangi ideoloji ve düşünceyle izah edebiliriz? Yüce milletimiz; FETÖ / PDY hainleri, melun darbe girişimiyle ülkemizde iç savaş çıkartmak istediler, beceremediler. Yıllardır bu ülkeyi parçalamak isteyen PKK hainleri, son koz olarak hendeklerle bu ülkenin altını kazmak istediler; altında kaldılar. Her iki terör örgütünün aynı amaca hizmet etmeleri ne kadar manidardır. Görünen o ki bu ülke, Kürt’üyle Çerkez’iyle Türk’üyle ve tüm unsurlarıyla ayakta kaldığı ve direndiği müddetçe bu terör örgütleri de aynı çıkara hizmet etmek için bir araya gelecek ve güzel ülkemizi parçalamak için hiçbir ayrım yapmadan kan dökeceklerdir. Demek ki daha da dirençli ve uyanık olmak zorundayız. Demek ki asla ümitsizliğe ve bedbinliğe düşmemeliyiz. Demek ki safları daha da sıklaştırmalıyız. Demek ki dualarımız daha da gönülden, daha da gür bir şekilde yükselmelidir. Demek ki bu ülkede yaşayan Kürt’ün Türk’ten; Türk’ün Çerkez’den gayri dostu yoktur" denildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ