Van'da 'Açık Kapı' semineri

ODTÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye Üyesi Doç. Dr. Bilge Demirköz, ulusal bilime ihtiyaç duyulduğu kadar uluslararası bilime de ihtiyacın olduğunu söyledi.

Eğitim 18.11.2016 21:21:14 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.11.2016 21:21

ODTÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye Üyesi Doç. Dr. Bilge Demirköz, ulusal bilime ihtiyaç duyulduğu kadar uluslararası bilime de ihtiyacın olduğunu söyledi.

Van Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen ‘Açık Kapı’ seminerlerinin 21.’si; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Lütfü Aydın, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla yapıldı.

Farklı alanlardaki akademisyen ve kurum temsilcilerinin sunum yaptığı seminerin 21.’sini düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, bu çalışmaların uluslararası boyutta çok önem arz ettiğini, bilim alanındaki atımların bilim sanat öğrencileri tarafından daha ileriye götürüleceğine inançlarının tam olduğunu söyledi. Öğrencelerin her anlamda bilimin kapısını aralamalarında bu tür etkinlilerin ve seminerlerin önemli olduğunu belirten Altan Göl, seminere katkılarından dolayı öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.

Seminere konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Bilge Demirköz ise, öğrencilere uzay, uzay istasyonları, atom altı parçacıklar, CERN laboratuvarında yapılan çalışmalar, Higss Bozonu ve karanlık madde gibi güncel bilimsel çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. Türkiye’nin ulusal bilime ihtiyaç duyduğu kadar, uluslararası bilime de ihtiyacı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Demirköz, bu anlamda uluslararası boyutta da çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Seminerin ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, seminere katkılarından dolayı ODTÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve TÜBA Asosiye Üyesi Doç. Dr. Bilge Demirköz’e Van kilimi hediye etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ