Vali Varol, "Telafide Ben de Varım" diyen öğretmen ve öğrencilerle buluştu

Telafide Ben de Varım' programı kapsamında yürütülen faaliyetlere katılmak üzere Diyadin’e giden Vali Dr. Osman Varol, öğrencilere atölye çalışmalarında eşlik etti.

Eğitim 8.07.2021 15:35:43 0
Vali Varol, "Telafide Ben de Varım" diyen öğretmen ve öğrencilerle buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.07.2021 15:35

Telafide Ben de Varım" programı kapsamında yürütülen faaliyetlere katılmak üzere Diyadin’e giden Vali Dr. Osman Varol, öğrencilere atölye çalışmalarında eşlik etti.

Milli Eğitim Bakanlığınca ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrenciler ve özel çocuklar için hazırlanan, 5 Temmuz’da başlayan ve 31 Ağustos’a kadar devam edecek olan "Telafide Ben de Varım" programı kapsamında, 120 öğrenci, 25 öğretmen ve 30 velinin katılımıyla Diyadin Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinliklere katılan Vali Varol öğrenciler, öğretmenler ve veliler ile bir araya geldi.

Korona virüs pandemisi dolayısıyla kimi zaman uzaktan kimi zaman yüz yüze yürütülen 2020-2021 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından 1 buçuk yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı’nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan "Telafide Ben de Varım" programı başladı.

Siber güvenlik, enstrüman eğitimleri, robotik kodlama, coğrafya etkinlikleri, görsel sanatlar, doğa okulu, bilim keşifleri, halk oyunları eğitimi, beden perküsyonu ve hayatın içinde müfredat gibi 500 bine yakın etkinlikten oluşan; öğrencilerin ilgi, yetenek ve ihtiyaçlarına uygun seçimler yaparak diledikleri içerikten yararlanabileceği zenginleştirilmiş program kapsamında uygulanan çalışmalarda öğrencilere eşlik eden Vali Varol, “Oltamı Yapıyorum, Balık Tutuyorum” atölyesinde öğrencilerle olta yapımı hakkında bilgi alarak olta yaptı ve çocuklarla birlikte yaptıkları oltaları rast gele diyerek Diyadin’in soğuk suları ile buluşturdu.

Ardından badminton oynayan çocuklara katılan Vali Varol, kıyasıya geçen ve kazananın dostluk olduğu müsabakaları büyük bir heyecanla izledi. Badminton müsabakalarının ardından sanatsal ve akademik gelişimin desteklendiği atölyeleri ziyaret eden Vali Varol, büyük bir dikkatle takip ettiği deneylerin ardından ebru sanatının inceliklerini çocuklardan dinleyerek öğrencileri tebrik etti.

Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren programda eğitim faaliyetlerinin "fiziksel", "sosyal duygusal", "akademik gelişim" ve "özel eğitim alanı" olmak üzere dört ana temaya uygun planlandığını belirten Vali Varol, "Telafide Ben de Varım" programı ile öğrencilerin gelişiminin çok boyutlu olarak desteklendiğini ifade etti.

Daha sonra çocuklarla gökyüzü ile buluşturmak üzere büyük bir emek ve hassasiyetle tasarımlarını ortaya koydukları ve aynı zamanda fen bilimlerinin temel ilkelerini de yaparak yaşayarak öğrendikleri uçurtma yapım atölyesini ziyaret eden Vali Varol, uçurtma yapan öğrencilerle bir süre sohbet ederek "Telafide Ben de Varım" programı deneyimlerini dinledi.

Ziyaretinde Vali Dr. Osman Varol’a, Diyadin Kaymakam V. Alper Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ile İlçe Protokol Üyeleri eşlik etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ