Üniversite çiftçi buluşması

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri, Üniversite-Çiftçi buluşması kapsamında bir şirketin desteğiyle ‘Kayısı Yetiştiriciliğinde Gelişmeler’ konulu toplantıda bir araya geldiler.

Eğitim 29.11.2021 15:40:45 0
Üniversite çiftçi buluşması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.11.2021 15:40

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri, Üniversite-Çiftçi buluşması kapsamında bir şirketin desteğiyle ‘Kayısı Yetiştiriciliğinde Gelişmeler’ konulu toplantıda bir araya geldiler.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Sosyal Tesislerinde, MTÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Gündüz yaptığı konuşmada, MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un selamlarını ileterek, Rektör Karabulut’un kendilerinin her zaman desteklediklerini söyledi. Sahada üreticiler ile buluşarak bilgi alışverişinde bulunmalarının önemini dile getiren Gündüz, üniversite çiftçi buluşmasının Türkiye tarımı bakımından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Gündüz, tarımsal girdi maliyetinin giderek arttığı tarımsal faaliyetlerde bilinçli üretim yapmanın bir zorunluluk olduğunu bildirdi.

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Bayram Murat Asma ise ‘Kayısı Yetiştiriciliğinin Tarihçesi ve Güncel Gelişmeler’, Prof. Dr. Hüseyin Karlıdağ ‘Küresel İklim Değişiklerinin Kayısı Yetiştiriciliğine Etkileri’, Dr. Öğrt. Üyesi Erçin Oksal, ‘Kayısı Yetiştiriciliğinde Hastalık ve Zararlı Kontrolü’, Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Halil Yanardağ, ‘Bitki Beslemede Güncel Gelişmeler’ ve Timac Agro Ltd. A.Ş’nin firmasından Ziraat Mühendisi Burcu Demirok, ‘Bitki Beslemede Yeni Nesil Gübreler’ başlıklı sunum yaparak üreticilerin bilinçli üretim yapmaları konusunda bilgi alış verişinde bulundular.

Üreticiler bu bilgilendirme toplantılarından memnun olduklarını, bu etkinliklerin daha sık yapılması gerekliğini bildirerek Ziraat Fakültesi yetkililerinde teşekkür ettiler.

Bilgilendirme toplantısına ayrıca Kayısı Araştırma Enstitüsü’nden Ziraat Mühendisi Yusuf Bayındır ve Malatya İl Tarım Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünden Badin Kılıç da katılarak paydaş birliktelik oluşturdu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ