Pandemi döneminde özel öğrencilere özel ilgi

Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Arzu Tanrıverdi, özel gereksinimli öğrenciler için birimler kurulduğunu belirterek, tüm akademisyen ve öğrencilere, engelli öğrencilere karşı pandemi sürecinde daha hassas yaklaşılması yön?

Eğitim 5.12.2020 11:27:14 0
Pandemi döneminde özel öğrencilere özel ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.12.2020 11:27

Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Arzu Tanrıverdi, özel gereksinimli öğrenciler için birimler kurulduğunu belirterek, tüm akademisyen ve öğrencilere, engelli öğrencilere karşı pandemi sürecinde daha hassas yaklaşılması yönünde çağrıda bulundu.

İnönü Üniversitesi resmî youtube kanalında yayınlanan çevrimiçi seminere, konuşmacı olarak Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Arzu Tanrıverdi katıldı. 22 yıldır özel eğitim alanında çalışan Dr. Öğr. Üyesi Tanrıverdi engelli üniversite öğrencilerinin eğitim hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade etti. Üniversitelerde eğitim gören özel gereksinimli öğrencilerin yaşadıkları sorunları değerlendiren Dr. Öğr. Üyesi Arzu Tanrıverdi, pandemi döneminde özel gereksinimli bireylerin yaşadıkları sorunları dile getirdi. Öğr. Üyesi Arzu Tanrıverdi, bu dönemde ders kaynaklarının bireylerle iletişime geçip gönderilmesi konusunda hassas olunması gerektiğini vurguladı.

Engelsiz İnönü Birimi

Engelsiz İnönü Birimi’nin kuruluşundan da söz eden Tanrıverdi, “Yasal altyapı dediğimizde Türkiye’deki özel gereksinimli bireylere yönelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2019-2020 yılları arasında yaptığı bazı düzenlemeler sonucunda, 5378 sayılı yasayı temel alarak Yükseköğretim Kurulu Engelli Öğrenci Birimleri açılması hedeflendi. Yine Yükseköğretim Kurulu tarafından bir Rektör Yardımcısı sorumluluğunda, eğitim elemanları ve Özel Daire Başkanlıkları temsilcilerinden oluşan, özel gereksinimli öğrencilerin akademik, araç gereç, idari, fiziksel, barınma, sosyal ve benzeri alanlarla ilgili ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu ihtiyaçların karşılanması için yapılması gerekenleri belirleyip, yapılacak çalışmaları planlamak, uygulamak, geliştirmek ve çalışmaların sonuçlarını değerlendirmek üzere MEDİKO Sosyal Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Engelli Öğrenci Birimleri oluşturuldu” ifadelerini kullandı.

Dr. Öğr. Üyesi Arzu Tanrıverdi, Yükseköğretim Kurulu Engelli Öğrenci Birimleri’nin başlıca görevlerini şöyle sıraladı:

“Bireylerin kaydı yapıldıktan sonra hatta kayıt aşamasında, bireylerin engel türlerinin, düzeylerinin ve gereksinimlerinin neler olacağına yönelik temel bilgileri toplamak. Bursa ihtiyacı olanların, barınma ve sosyal benzeri alanlarla ilgili ihtiyaçlarını tespit edip, gereken önlemleri belirlemek ve ortadan kaldırmak üzere çözüm önerileri sunmak. Engelli üniversite öğrencilerinin akademik fiziksel ve sosyal yaşamlarını engellemeyecek biçimde engelli öğrencinin devam ettiği eğitim ortamını uygun hale getirmek. Birimin çalışma programını hazırlamak, faaliyetler için gerekli bütçe ihtiyaçlarını belirlemek ve yıllık faaliyet raporunu hazırlayarak bağlı bulunduğu Rektör Yardımcısı’na sunmak.

Engelli öğrencilerin sorunlarını dile getirmeye olanak sağlayan bir internet sitesi oluşturmak.”

İnönü Üniversitesi’nde böyle bir sistemin olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Tanrıverdi aynı zamanda gönüllü olarak engelli bireylere destek olmak isteyen öğrenci ve akademisyenlerin, site üzerinden kolaylıkla başvuru yapabildiğini kaydetti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ