Öğrenci servis fiyatlarına yeni düzenleme

GEÇTİĞİMİZ MART AYINDAN BU YANAN EKONOMİK OLARAK CİDDİ ZORLUKLAR ÇEKEN ÖĞRENCİ SERVİSİ ESNAFLARINA EKONOMİK OLARAK DESTEK VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ BELİRTEN MALATYA MİNİBÜSÇÜ VE SERVİSÇİLER ODASI BAŞKANI MESUT İNCE, ÖĞRENCİ

Eğitim 24.09.2020 17:26:07 0
Öğrenci servis fiyatlarına yeni düzenleme
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.09.2020 17:26

Geçtiğimiz Mart ayından bu yanan ekonomik olarak ciddi zorluklar çeken öğrenci servisi esnaflarına ekonomik olarak destek verilmesi gerektiğini belirten Malatya Minibüsçü ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, öğrenci servisleri fiyatlarını da açıkladı.

Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek, sektörün içerisinde bulunduğu zor süreci değerlendirdi. Korona virüs nedeniyle Mart ayından itibaren hiçbir kazancı olmayan okul servisi esnaflarının ayakta kalmakta güçlük çektiğini belirten İnce, “Okulların tam olarak açılıp açılmayacağı halen belirsiz. Bu kapsamda siyasilerimizden isteğimiz, servisçi esnafına destek çıkılması. 8 aydır hiçbir iş yapamayan ve tek geliri okul servisçiliği olan esnafımıza özellikle ekonomik destek verilmelidir. Özellikle servisçi esnafının ayakta kalabilmesi için, gelecek endişeleri olmamaları adına Bağ-Kur primlerinin 1 yıl dondurulması ve sağlıkta yararlanmaya devam etmeleri gerekmektedir. Yine bankalardaki kredilerin de 1 yıl faizsiz ertelenmesi ve servisçi esnafa 50 bin TL faizsiz 1 yıl ödemesiz kredi sağlanmalıdır” dedi. Servisçi esnafı olarak yetkililerden destek beklediklerini belirten İnce, yeni okul servisi fiyatlarını da açıkladı.

Buna göre Malatya’da 0-1 kilometre arası 210 TL, 5-10 kilometre arası 220 TL ve 10-20 kilometre arası ise 230 TL olduğunu belirten İnce, 20 kilometreyi aşan uzaklıklarda ise her kilometre artışına 5 TL arttırma kararı alındığını söyledi. Başkan İnce, Malatya’da korsan servisçiliğe karşı da son dönemde önemli mücadele başlatıldığını belirterek, “Şehrimizde korsan servisçilerin durdurulması konusunda büyük destekleri ve mücadelesi olan İl Emniyet Müdürümüz Ercan Dağdeviren ve Yeşilyurt İlçe Jandarma’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ