Müdür Samsa, okul müdürleriyle bir araya geldi

Van’ın Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa, okul müdürleriyle bir araya geldi.

Eğitim 5.12.2016 16:12:47 0
Müdür Samsa, okul müdürleriyle bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.12.2016 16:12

Van’ın Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa, okul müdürleriyle bir araya geldi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa, şube müdürleri Kemal Özkara ve Yunus Kaymaz’ın katılımıyla Başkale İmam Hatip Ortaokulunun konferans salonunda bir toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Samsa; sürekli devamsız öğrencilerin okula kazandırılması, veli toplantılarının sık sık yapılması, ara sınıflarda okuma yazma bilmeyen öğrencilerin bir an önce okuma yazmaya geçirilmesi konularına değindi.

Toplantının ardından gazetecilere konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Samsa, 2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemine az bir zaman kaldığını ve yapılanların değerlendirmesini yapmak üzere okul müdürleriyle bir araya geldiklerini söyledi. Toplantıda. okullardaki sorunları tespit ettiklerini ve buna çözüm üreteceklerini ifade eden Samsa, "İkinci eğitim öğretim döneminde neler yapabileceğimiz konusunda da görüş alışverişinde bulunduk. İstediğimiz başarıyı elde edemediğimiz okullarımız mevcut. Bu okullarda çalışan öğretmenlerimizle neden çocuklarımız başarı gösteremediklerini ve bunları daha başarılı bir seviyeye getirebilmemiz için çalışmalarımıza daha dikkatli bir şekilde bakmamız açısında müdürlerimiz uyarıldı” dedi.

Mesai saatlerine uyum sağlamayan öğretmenler hakkında gerekli yaptırımları yapacaklarını kaydeden Samsa, “Özellikle ikinci dönem olmasına rağmen bazı okullarımızda 1. sınıf öğrencilerimizin okumaya geçemeyişlerinin sebeplerinin neler olduğunu tespit etmek için gerekli tedbirlerin alınmasını sağladık. Okullarımızın fiziki durumlarını değerlendirdik. Gerekli tedbirleri alacağımızı kendilerine bildirdik. Bir durum değerlendirme toplantısı yaptık. Nisan ayında yapılacak sınavlarda başarıyı arttırmak için müdürlük olarak, kaymakamlık olarak bizlerin neler yapabileceklerimizi gözden geçirmek amaçlı bir durum değerlendirme toplantısı yaptık. Yaptığımız toplantı olumlu geçti. İlçenin eğitimdeki başarısının yükseltilmesi için çalışmalar yaptık. Bu konuda emeği geçen okul müdürlerime ve öğretmenlerime teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ