MTÜ’lü genç şefler, İstanbul’dan 6 madalya ile döndü

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Şefler Birliği (WACS) işbirliği ile düzenlenen 18. İstanbul Mutfak Günleri’nde Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) öğrencileri büyük bir başarı göstererek 6 madalya kazan

Eğitim 11.01.2022 14:47:44 0
MTÜ’lü genç şefler,  İstanbul’dan 6 madalya ile döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.01.2022 14:47

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Şefler Birliği (WACS) işbirliği ile düzenlenen 18. İstanbul Mutfak Günleri’nde Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) öğrencileri büyük bir başarı göstererek 6 madalya kazandı. Öğrenciler elde ettikleri başarıyı MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ile paylaşarak madalyaları takdim etmek üzere Rektör Karabulut’a ziyarette bulundular.

18. İstanbul Mutfak Günleri’nde düzenlenen yarışmaya 51 ülkeden firmalar ile yerli ve yabancı yarışmacıların yanı sıra dünya çapında 150 jüri üyesi katılım sağladı. Yarışmacılardan 70 dakikada 3 kors (başlangıç, ana yemek, tatlı) olmak üzere sunum yapmaları istendi. MTÜ Öğr. Gör. Hüseyin Deniz, Öğr. Gör. Yaşar Can Ataş, Şef Mert Berk Apak’ın öncülüğünde yarışmaya katılan MTÜ Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Aşçılık Bölümü öğrencileri, moleküler mutfak ve modern Türk mutfağının dokunuşlarıyla yazılan özgün reçetelerini jürinin beğenisine sundu.

MTÜ’ye 1 altın, 3 gümüş, 2 bronz madalya

Yarışma bölümünde MTÜ Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Aşçılık Bölümü öğrencilerinden Melike Özyay ‘Kayısı Çekirdeği Unu ile Yapılmış Half Pizza’ tabağı ile altın madalya, Ömer Tevfik Avcı ‘Reyhan Soslu Zerden Tatlısı’ ile gümüş madalya, Aslı Kardelen Topçuoğlu ‘Bezelye Püresi Yatağında Peynir Dolgulu Acı Kayısı Çekirdekli Ravioli’ tabağı ile gümüş madalya, Kübra Kaldık ‘Malatya Peynirli Safran Soslu Somonlu Tagliatelle’ gümüş madalya, Özgen Göçeri, ‘Gün Kurusu Kayısılı Levrek Sarma’ tabağı ile bronz madalya ve Nasibe Alçin ‘Börülceli Pancar Soslu Somon’ tabağı ile bronz madalya kazandı.

“Öğrencilerimizi üretmeleri için her zaman teşvik edeceğiz”

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u ziyaret eden Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu Müdürü Suat Kuluşaklı ve yarışma ekibi, destekleri için Rektör Karabulut’a teşekkür etti. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram Özrek tarafından destek ve katkılarından dolayı Rektör Karabulut için hazırladığı hediyeyi, altın madalya kazanan öğrenci Melike Özyay takdim etti. Karabulut öğrencilerin bu büyük başarının Malatya ve bölge için çok önemli olduğunu vurgulayarak “Malatya’mızın yöresel ürünleri ile yaptıkları yenilikçi ve bir o kadar da lezzetli tabakları ile 6 madalyayı üniversitemize kazandıran tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bu tür başarılara imza atması bizlere doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor ve bu bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Öğrencilerimizi üretmeleri için her zaman teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ