Malatya’dan 3 proje Türkiye derecesi yaptı

MALATYA'DAN 3 PROJE TÜRKİYE DERECESİ YAPTI

Eğitim 10.07.2020 12:16:43 0
Malatya’dan 3 proje Türkiye derecesi yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.07.2020 12:16

Lise öğrenimine devam eden öğrencilerin katıldığı TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Malatya’dan 3 proje Türkiye derecesi yaptı.

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlendi.

Bu yıl yarışmaya Türkiye genelinde 3 bin 4 farklı okuldan 23 bin 528 öğrencinin hazırladığı 15 bin 273 proje başvurusu yapıldı. Proje başvurularının Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde ön değerlendirmesi yapıldı. Ön değerlendirmeyi geçen bin 200 projenin sahibi öğrenciler, 9-12 Mart 2020 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katılmıştı. Bölge sergilerinde finalist olarak belirlenen 216 proje, 6-8 Temmuz 2020 tarihleri arasında yüz yüze ve çevrimiçi olarak final değerlendirmesine alındı. Yarışmanın final sergisinin ve ödül töreninin, Ekim ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

Malatya’da 12 alanda 277 proje başvurusu yapılarak, bunlardan 44 proje bölge sergisine katılmıştı. Bölge sergisinde 7 proje bölge birincisi olarak finalde yarışma hakkını elde edip, Ankara finalinde yarışma hakkını kazanmıştı. Malatya’dan 7 proje final yarışmasına katılıp, bunlardan 3 proje Türkiye derecesi yaptı.

Malatya Bilim ve Sanat Merkezinden, danışmanlığını Savaş Zafer Güler’in yaptığı, öğrencilerinden Feridun Balaban’ın hazırladığı proje, fizik alanında Türkiye birincisi oldu.

Malatya Bilim ve Sanat Merkezinden, danışmanlığını Mehmet Arslan’ın yaptığı, öğrencilerinden Ahmet Enis Güven’in hazırladığı proje, Matematik alanında Türkiye ikincisi oldu.

Malatya Bilim ve Sanat Merkezinden, danışmanlığını Savaş Zafer Güler’in yaptığı, öğrencilerinden Sıla Durmuş ve Elif Sude Doğan’ın ortak hazırladığı proje, kimya alanında teşvik ödülü aldı.

Yarışmanın final sergisinin ve ödül töreninin, Ekim ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor ligde 12. sıraya geriledi


Van Spor

Fenerbahçe'ye 10 kişilik Kasımpaşa darbesi


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Başkan Seçildi


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Yeşilyurtspor: 0


Van Spor

Yeni Malatyaspor son saniyede yıkıldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Soma Spor Kulübü: 0


Van Spor

Fenerbahçe’de oy kullanma işlemi başladı


Van Spor

ÇOGEP Projesi kapsamında "Güreş Kursu" açıldı


Van Spor

Elazığlı sporcular Avrupa’dan bronz madalya ile döndü


Van Spor

Trabzonspor'a evinde Burak Yılmaz çelmesi


Van Spor

Iğdır FK’da İbrahim Üzülmez dönemi


Van Spor

Elazığspor’un Altınordu maçını Selvi yönetecek


Van Spor

Sinan Kaloğlu’nun kuzeni Yağmur Bor, halı sahaların gözdesi oldu


Van Spor

Galatasaray Avrupa Arenasında Şok Yenilgi Aldı: Frankfurt Fırtınası Altında Ezildi


Van Spor

Hakkarili sporcular Triatlon 3. Etap Bölge Finaline katıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Elazığspor: 2 - 12 Bingölspor: 3


Van Spor

Galatasaray'da Osimhen Müjdesi: Şampiyonlar Ligi'nde Frankfurt Deplasmanında Sahneye Çıkıyor!


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur: Muş Spor Kulübü: 5 - Mazıdağı Fosfat Spor: 0


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Murgul Belediye Spor: 3


Van Spor

Elazığspor - 12Bingölspor maçı biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ