LGS’de dalgınlıkla 1 soruyu kaçırdı, Türkiye ikincileri arasında yer aldı

Tunceli’nin Çemişgezek İlçesinde 14 Yaşındaki Ahmet Balcı,(solda) Liseye Geçiş Sınavında (lgs) Dalgınlıkla Bir Soruyu Kaçırarak 90 Sorunun 89’unu Doğru Yaptı, İkinciler Arasında Yer Aldı.

Eğitim 25.06.2019 12:25:00 0
LGS’de dalgınlıkla 1 soruyu kaçırdı, Türkiye ikincileri arasında yer aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.06.2019 12:25

TUNCELİ (İHA) – Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde 14 yaşındaki Ahmet Balcı, Liseye Geçiş Sınavında (LGS) dalgınlıkla bir soruyu kaçırarak 90 sorunun 89’unu doğru yaptı, ikinciler arasında yer aldı.

Geçmiş yıllardaki sınavlarda öğrencilerinin başarısı ile dikkat çeken Çemişgezek ilçesinde bu yılda gelenek bozulmadı. Bu yıl yapılan LGS sınavına giren İstiklal Ortaokulu Öğrencisi Ahmet Balcı (14) , 90 sorunun 89’unu doğru yanıtlayarak Türkiye ikincileri arasına girdi.

Çemişgezek ilçesinde yaşadığını belirten Ahmet Balcı, “Çemişgezek ilçemizde eğitim ve öğretime gösterilen önem herkes tarafından bilinmektedir. Bütün öğrenci arkadaşlarımızla birlikte, ailelerimiz, öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz, Milli Eğitim camiamız ve İlçe Kaymakamımız eğitim konusunda gerçekten hassasiyet ve çaba içerisindeler. Benim amacım elbette ki soruların tamamını doğru yanıtlamaktı, ama nasip işte. Sadece matematik dersinden bir soruyu dalgınlıkla kaçırdım” dedi.

Amacının ülkeye ve millete faydalı bir insan olabilmek olduğunu aktaran Balcı, “Bundan sonra alacağımız eğitimimiz ve daha sonra edineceğimiz mesleğimizle de ülkemize faydalı bir insan olmak için emek vereceğiz. Ben ileride mimar olmak istiyorum. Şu an ki mesleki hevesim o şekilde. Bizlere emek veren aileme, tüm öğretmenlerime, okul müdürlerime ve her fırsatta bizlere desteğini esirgemeyen Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez’e teşekkür ederim” diye konuştu.

Çemişgezek ilçesinde önceki yıllarda, Ömür Abay, Mahir Gündoğdu, Habib Bitkin, Nesibe Öztürk, Ayşenur Yıldırım, Berdan Teloğlu, Berdan Karataş, Arif Doğaner gibi isimler sınavlardaki başarılarıyla adından söz ettirmişlerdi. Habib Bitkin isimli Çemişgezekli öğrenci başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul’da misafir edilmişti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ