Hukuk Fakültesinde yapılan, Türkiye Emlak Vergisinin Verimliliği Çalışması SSCI’de yer aldı

Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde yapılan “Property Tax Efficiency in Turkey: Türkiye Emlak Vergisinin Verimliliği” adlı çalışma, Social Sciences Citation Index’te (Web of Science-SSCI) taranan Lex Localis Institute for Loca

Eğitim 29.06.2021 16:55:48 0
Hukuk Fakültesinde yapılan, Türkiye Emlak Vergisinin Verimliliği Çalışması SSCI’de yer aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.06.2021 16:55

Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde yapılan “Property Tax Efficiency in Turkey: Türkiye Emlak Vergisinin Verimliliği” adlı çalışma, Social Sciences Citation Index’te (Web of Science-SSCI) taranan Lex Localis Institute for Local Self-Government dergisinde yer aldı.

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında Atatürk Üniversitesi, dünya üniversiteleri arasında yer alma hedefine ulaşması için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda düzenlediği birçok uluslararası sempozyum ve kongrenin yanı sıra öğretim üyelerinin yapmış oldukları araştırmalar ile de bu amaca uygun adımlar atan Atatürk Üniversitesi, bu sayede dünyanın önde gelen sıralama kuruluşlarında yükselişini sürdürüyor ve saygın dergilerde kendisine yer buluyor.

30 Ülkeden 61 Akademisyen Katkı Sundu

Bu kapsamda son olarak Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Alpertunga Avci, Social Sciences Citation Index’te (Web of Science) taranan Lex Localis Institute for Local Self-Government tarafından yayınlanan, 30 ülkeden 61 akademisyenin 31 makale (bölüm) ile katkı sunduğu “Real Property Taxes and Property Markets in CEE Countries and Central Asia: Orta ve Doğu Avrupa ve Orta Asya’da Emlak Vergileri ve Emlak Piyasaları” adlı çalışmada, “Property Tax Efficiency in Turkey: Türkiye Emlak Vergisinin Verimliliği” ile yer aldı.

Önümüzdeki On Yılın İhtimalleri Değerlendirildi

Bilim dünyasına ülkemizin de adının yer aldığı bir çalışma ile katkı sunmanın mutluluk verici olduğunu aktaran Doç. Dr. Mehmet Alpertunga Avci, kaleme aldığı eser hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Kitabın geneliyle uyumlu olarak; Türkiye’de emlak vergisinin tarihi gelişimi ile anlatımına başladığı çalışmasında, emlak vergisinin pozisyonunu, yasal ve yapısal çerçevesini, yönetimini, gelir verimliliğini, yapısal sorunlarını ve yapısal sorunların giderilmesine yönelik potansiyel reformları ele aldığını ve muhtelif tespit ve tavsiyelerde bulunduğunu aktaran Avci, devamında ise Türkiye’de emlak (gayrimenkul) piyasasının gelişimi, yapısı, piyasadaki yerli ve yabancı büyüklüğü ve potansiyeli hakkında nicel ve nitel analizlere dayalı bilgi ve tespitlere yer verdiğini söyledi.

Belediyeler için büyük önem taşıyan emlak vergisi verimliliği ile doğrudan ilgili olan ve dünyanın en büyük üçüncü gayrimenkul piyasası olan Türk gayrimenkul piyasasının bünyesinde, orta ve uzun vadede büyük bir gelişme potansiyeli barındırdığı ve çok uluslu şirketlerin yakın ilgisini çektiği tespitinde bulunan Doç. Dr. Mehmet Alpertunga Avci sonuç olarak, gayrimenkul sektöründe devam eden gelişmeye paralel olarak, önümüzdeki on yılda emlak vergisi verimliliğinde belirgin bir gelişme yaşanmasının kuvvetli ihtimaline vurgu yaptı.

Rektör Çomaklı: “Tüm Birimlerimiz, Akademisyenlerimizin Hizmetindedir”

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm çalışmalarının uluslararası boyuta taşınmasını sağlamak ve ülkemizin gerek bölgesinde ve gerekse dünyada bilim ve teknoloji lideri olma adımlarına ivme kazandırmak amacıyla Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğünü kurduklarını hatırlatan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yine bu kapsamda Araştırma Metodolojisi Eğitim ve Uygulama Ofisi, Akademik Yazım Destek Ofisi ve Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisini geniş imkanlarla akademisyenlerin hizmetine sunduklarını söyledi.

64 yıllık tecrübesi ile saygın eğitim kurumları arasında yer alan Atatürk Üniversitesinin son yıllarda bilimsel çalışmalar ile başarı sıralamasında üst basamaklara yükseldiğini dile getiren Rektör Çomaklı: “Bu doğrultuda yapmış olduğu çalışma ile üniversitemizin uluslararasılaşmasına katkı sunduğu için Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Alpertunga Avci’ya teşekkür ediyor, başarısından dolayı kendisini kutluyorum” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ