Hakkari’de ‘Finansal Okuryazarlık ve Kadının Ekonomik Güçlenmesi’ semineri

Hakkari Aile, Çalişma Ve Sosyal Hizmetler (açsh) İl Müdürlüğü Tarafından ‘finansal Okuryazarlık Ve Kadının Ekonomik Güçlenmesi’ Semineri Düzenlendi.

Eğitim 19.06.2019 09:14:00 0
Hakkari’de ‘Finansal Okuryazarlık ve Kadının Ekonomik Güçlenmesi’ semineri
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.06.2019 09:14

Hakkari Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler (AÇSH) İl Müdürlüğü tarafından ‘Finansal Okuryazarlık ve Kadının Ekonomik Güçlenmesi’ semineri düzenlendi.

Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ‘Finansal Okuryazarlık ve Kadının Ekonomik Güçlenmesi’ semineri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Seminere AÇSH Hakkari İl Müdür Salih Kaya, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Betül Çamdere, KOSGEB KOBİ Uzmanı Saadet Özbek, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin, TİSVA Diyarbakır Bölge Müdürü Mehmet Ay ve TİSVA Hakkari İl Temsilcisi Fatih Mehmet Taş ile yaklaşık 300 kişi katıldı. AÇSH Hakkari İl Müdürü Salih Kaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi-Eylem Planı (2018-2023) ve Cumhurbaşkanlığı III. 100 Günlük İcraat Programı kapsamında kadınların finansal okuryazarlık konusunda bilgi ve farkındalıklarının arttırılması amaçlandığını belirtti. Kaya, “Hakkari AÇSH İl Müdürlüğü koordinasyonunda Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliği ile il temsilcilerinin kadınların ekonomik güçlenmesine yönelik teşvik ve destekler hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Toplumdaki bireylerin finansal okuryazarlık düzeyi arttıkça, sermaye birikimini de arttırmıştır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak toplumun tüm kesimlerine temas eden bir çalışma alanına sahibiz. Sizlerin de bildiği üzere dünyada ve ülkemizde ekonomik ve toplumsal yaşamın her alanında önemli gelişmeler ve değişimler yaşanmaktadır. Dünyadaki uygulamalara bakıldığında tam bir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmaya aktif olarak katılımlarıyla mümkün olduğunu ortaya koymaktadır. Kadının toplumsal yaşamındaki konumunun güçlendirilmesi, kadınlara karşı ayrımcılığın kaldırılması ülkemizin öncelikli hedeflerindendir. Bakanlık olarak kadının her alanda güçlenmesi için ‘Güçlü Kadın Güçlü Aile ve Güçlü Türkiye’ sloganı ile tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör işbirliği ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Biz bugün sizlere hayallerinizi gerçekleştirebilmeniz için bir küçük kapı açmak üzere toplandık. Çünkü biliyoruz ki sizler aralanan kapılardan içeri girebilme cesaretine ve sorumlulukları fazlasıyla yerine getirebilmek becerisine sahipsiniz, hem de zorluklara hiç aldırış etmeden. Yarın güzel bir dünyada, huzur ve refah içinde yaşayabilmek istiyorsak, bu ancak sizlerle mümkündür” dedi.

Kadınların para yönetimi, gelir, harcama, birikim, borç, tasarruf, yatırım araçları, bireysel emeklilik sistemi, yerli malı kullanımı ve girişimcilik gibi konularda bilgilendirildiği seminerde İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Betül Çamdere, KOSGEB Kobi Uzmanı Saadet Özbek, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin, TİSVA Diyarbakır Bölge Müdürü Mehmet Ay ve TİSVA Hakkari İl Temsilcisi Fatih Mehmet Taş, kadınlara teşvikler ve destekler hakkında hizmetlerini anlattılar.

Finansal okuryazarlık konusunda yapılan bilgilendirmelerin ardından katılımcıların soruları ile devam eden seminer, verilen ikramlar ve sertifika töreni ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ