Güroymak’ta “Mesafeli De Oyun Oynarım” projesi

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Aşağıkolbaşı Köyü Şehit Er Mahfuz Urut İlk ve Ortaokulunun yürüttüğü ‘Mesafeli De Oyun Oynarım’ adlı uluslararası eTwinning projesi son aşamaya geldi.

Eğitim 19.04.2021 14:52:30 0
Güroymak’ta “Mesafeli De Oyun Oynarım” projesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.04.2021 14:52

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Aşağıkolbaşı Köyü Şehit Er Mahfuz Urut İlk ve Ortaokulunun yürüttüğü ‘Mesafeli De Oyun Oynarım’ adlı uluslararası eTwinning projesi son aşamaya geldi.

Kuruculuğunu Şehit Er Mahfuz Urut Ortaokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Mahmut Okyay ile sınıf öğretmeni Fatma Torun’un yaptığı “Mesafeli De Oyun Oynarım” projesi, 2 ülke ve 11 ortağın katılımıyla uygulamaya başlandı. Beden Eğitimi Öğretmeni Mahmut Okyay, Türkiye’den 10 ve Azerbaycan’dan 1 öğretmen ve yaklaşık 80 öğrenci ile 4 ay çalışıldığını belirterek, “Proje ile pandemi sürecinde gerek okulda gerek evde oyun oynamaktan uzak kalan öğrencilerimize odaklanılmıştır. Pandemi sürecinde çocuklar okula gidemediği için hem akranları hem de öğretmenleriyle yeteri kadar vakit geçirememişlerdir. Bu eksikliği gidermek adına projemizde haftalık oyun ve etkinlikler belirlenerek web 2.0 araçları da kullanılarak oyunlar oynanmıştır" diye konuştu.

Sınıf Öğretmeni Fatma Torun ise proje kapsamında mesafeli oyunlarla eğlenceli vakit geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Oyunlara ilgisiz öğrencilerin aktif katılımını sağlamak, yeni oyunlar üretmek ve buna imkan sağlamayı istiyoruz. Öğrencilerimize sorumluluk alma bilinci aşılamak, piskomotor, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlamak, işbirlikçi çalışma ve verilen yönergeye uyma becerisi kazandırmak istiyoruz. Pandemi sürecinin koşullarına göre projemizi online veya yüz yüze öğretim yöntemi ile sürdüreceğiz. Projemizde Azerbaycan ve Türkiye’den ortaklar yer alıyor” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ