Erzurum 3. sırada yer aldı

Erzurum, TÜBİTAK’ın düzenlediği hem Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması hem de Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması başvurularında bölgede 1, Türkiye’de ise 3. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Eğitim 3.03.2022 14:37:27 0
Erzurum 3. sırada yer aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.03.2022 14:37

Erzurum, TÜBİTAK’ın düzenlediği hem Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması hem de Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması başvurularında bölgede 1, Türkiye’de ise 3. olarak büyük bir başarıya imza attı.

53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Türkiye geneli 25 bin 095 başvurudan 1796’sı Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan yapıldı. Erzurum’dan bu yarışmaya 2019’da 598, 2020’de 606, 2021’de 1088, 2022’de ise 1796 başvuru oldu. Böylelikle Erzurum proje başvuru sayısını bir önceki yıla göre yüzde 61 artırmış oldu.

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması; Türkiye geneli 12 bölgede gerçekleştirilen ve lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla her yıl düzenleniyor.

Öte yandan, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Türkiye geneli 23 bin 968 başvurudan 1110’u Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan yapıldı. Erzurum’dan bu yarışmaya 2018’de 86, 2019’da 96, 2020’de 688, 2021’de 660, 2022’de ise 1110 başvuru oldu. Böylelikle Erzurum proje başvuru sayısını bir önceki yıla göre yüzde 68 artırmış oldu.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, "Bu sürece emek veren öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, ilçe yöneticilerimize, ARGE birimimize ve en önemlisi sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Gönülden tebrik ediyorum. Hedefimiz eğitimde her alanda ilk 10’da olabilmek. Bu yarışmaların temel amacı, gençlerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Bölge Finali 14-17 Mart 2022 tarihleri arasında Erzurum’da, Türkiye Final Yarışmaları ise 23-26 Mayıs 2022 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından belirlenen ilde yapılacağı TÜBİTAK tarafından ilan edildi. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ise Bölge Finali 28-31 Mart 2022 tarihleri arasında Erzurum’da, Türkiye Final Yarışmaları ise 06-10 Haziran 2022 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından belirlenen ilde düzenleneceği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ