Erzincan’da liseliler tarih bilgisinde yarıştı

Erzincan’da 2022 yılı 1. Liseler arası Halil İnalcık Tarih Bilgi yarışması gerçekleştirildi.

Eğitim 30.05.2022 11:12:07 0
Erzincan’da liseliler tarih bilgisinde yarıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.05.2022 11:12

Erzincan’da 2022 yılı 1. Liseler arası Halil İnalcık Tarih Bilgi yarışması gerçekleştirildi.

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerde millî bir tarih, kültür ve medeniyet bilinci oluşturmak, öğrencilere kültür ve medeniyetimize ait önemli şahsiyetleri ve eserleri tanıtmak, tarihe mal olmuş şahsiyet ve olayların günümüze yansımalarını değerlendirmek, öğrencilerin ileriye dönük akademik çalışmaları için ön bir çalışma imkânı sağlamak amacıyla planlanan ve bu 2022 yılı itibariyle ilk defa düzenlenen "Liseler Arası Halil İnalcık Tarih Bilgi Yarışması" Erzincan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Yarışmaya İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN, Şube Müdürlerinden Hüseyin Erol, Turgut Çakmak, yarışmaya başvuru yapan 13 ortaöğretim kurumunun okul müdürleri ile ilgili yarışmaya öğrenci hazırlayıp danışmanlık yapan okulların tarih dersi öğretmenleri ve öğrenciler katılım sağladı.

Refahiye Fen Lisesi, merkeze bağlı okullardan Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erzincan Anadolu Lisesi, Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi, Erzincan Lisesi, İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erzincan Milli Egemenlik Anadolu Lisesi, Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ulalar Anadolu Lisesi yarışmaya katılım sağladı.

Yarışma 3 oturum halinde gerçekleştirildi. 1. oturumda 7 okul, 2. oturumda 6 okul yarışarak ve her oturumun ilk 3’ü (toplam 6 okul) son oturumda tekrar yarıştı. Yaklaşık 2,5 saat süren yarışmada son dörde kalan Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, Erzincan Lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ilk üç dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. 10 asil sorunun ardından 10 yedek soruda da eşitliğin bozulmaması üzerine yarışma jürisi kararıyla Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi 1.lik; Erzincan Lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ise 2.’lik elde etti.

Yarışmanın sonunda dereceye giren okullara ödüllerini İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün elinden aldılar. İlgili yarışma, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerin toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Yarışmanın hazırlanmasında rehberlikleriyle AR-GE birimine yol gösteren İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’e, yarışmanın başından sonuna kadar planlanmasında emek sarf eden Strateji Geliştirme Şube Müdürü Hüseyin Erol’a, yarışmanın fikri boyutundan sponsorluğuna kadar destek sağlayan İpekyolu MTAL’in Tarih Öğretmeni Yakup Kutsal’a ve Eğitim Bir-Sen sendika yönetimine, yarışmanın çağrıya çıkışıyla yaklaşık iki aydır öğrencilerini yarışmaya hazırlayan danışman öğretmenlere, uzun yıllar hatırlanacak kıyasıya bir yarış veren geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilere, yarışmaya katılım sağlayan okul yöneticilerine ve yarışmanın planlama boyutundan sonlandırılmasına kadar süreci yürüten İl MEM AR-GE ekibine teşekkür edildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ