Erzincan’da "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulaması başlıyor

Erzincan’da 'Hayat Boyu Öğrenen Mahalle' uygulaması il merkezinden seçilen 49 ve ilçelerden 31 okulla 6 Eylül 2021 tarihinde başlanması hedefleniyor.

Eğitim 28.07.2021 15:22:23 0
Erzincan’da "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulaması başlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.07.2021 15:22

Erzincan’da "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulaması il merkezinden seçilen 49 ve ilçelerden 31 okulla 6 Eylül 2021 tarihinde başlanması hedefleniyor.

Hayat Boyu Öğrenen Mahalle Komisyon Toplantısı Erzincan Halk Eğitimi Merkezi Toplantı salonunda Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Hasan Güneşi başkanlığında komisyon üyelerinin katılımı ile yapıldı. 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle uygulamaya konulacak olan Hayat Boyu Öğrenen Mahalle uygulamasına il merkezinde 49 okulun dâhil edilmesi kararı alınırken ilçelerden ise 31 okulla bu faaliyetin başlanması amaçlanıyor.

Yapılan komisyon toplantısında, “21. yüzyıla geçişle beraber "Hayat Boyu Öğrenme", odak noktasına insanı koyan, öğrenmeyi okulla sınırlayan anlayışı ortadan kaldırarak bunun yaşamın sonuna kadar devam ettirilmesini benimseyen bir kavramdır. Hayat boyu öğrenme ’’ öğrenen toplum’’ haline gelinmesi için gerekli en temel yapıtaşı olan bireylerin durumlara hazırlanması ve onların sahip oldukları kapasitelerini geliştirmesi hem toplumsal hem bireysel ihtiyaçları karşılayacak kurumların artırılmasını tetiklemesi böylelikle toplumun tamamının da etkili olması nedeniyle önemlidir. Bu bağlamda insanların bulunduğu her yerde, her zaman, eğitim düzeyi vb. her türlü kısıtlamayı ortadan kaldırarak ihtiyaç duyduğu eğitime halk eğitimi merkezleri dışında da seçilen okullarda ulaşımının sağlaması amacıyla "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulaması başlatılmıştır. Eylül 2021 tarihi ile başlayacak olan Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerine Hayat Boyu Öğrenen Mahalle uygulaması kapsamında ilimizde il merkezinde seçilen 49 ve ilçelerde 31 okulla bu faaliyetin başlanması amaçlanmaktadır.” denildi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ