Erman Ilıcak Fen Lisesi eğitime başladı

ERMAN ILICAK FEN LİSESİ EĞİTİME BAŞLADI

Eğitim 16.10.2020 17:48:57 0
Erman Ilıcak Fen Lisesi eğitime başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.10.2020 17:48

Rönesans Holding bünyesinde sosyal projelere devam eden Rönesans Eğitim Vakfı tarafından yapılan Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi, Türkiye’nin geleceğine yön verecek yüzlerce genç için bilim ve eğitimin yeni dönemini başlattı.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesi’nin 1. Derece deprem bölgesi olması dikkate alınarak tasarlanan, 43 bin 376 metrekare alan üzerine konumlandırılan Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi, iki blok ve 20 sınıftan oluşan ana eğitim binası ile 247 kişilik konferans salonu, en yüksek teknoloji ile donatılmış 6 adet laboratuvar ve yurt binası ile eğitime sunuldu.

"Standartlar üst seviyede"

Okulun detayları hakkında bilgiler veren okul müdürü Vahap Yıldız, " Malatya Fen Lisesi 1986’dan bu yana Türkiye vitrininde olan zamanın Milli Eğitim Bakanı hemşerimiz Metin Emiroğlu tarafından açılan ve Türkiye’ye mal olan bir okuldur. Yetiştirdiği öğrenciler, mezunları ve gelen öğrencilerle beraber bölgesinde sürekli olarak söz sahibi olan bir okulumuzdur. Her yıl üstüne bir şeyler katarak devam eden okulumuz öğrencilerimizin başarıları özellikle son 6 yılda 3 tane Türkiye birincisi çıkaran bir okul hem üniversite sınavlarındaki başarıları hem de proje yarışmalarındaki başarılarıyla adından sürekli bahsettiren bir okul olmuştur. Günümüze geldiğimizde yeni binasıyla yeni kampüs alanıyla belki Türkiye’de olamayan ve belki Türkiye’de özel olsun kamu olsun hiçbir ortamda olmayan standartlarda bir okula sahip yaklaşık 1 yıl içerisinde inşaatı tamamlanan bir okul 42 dönümlük alan üzerinde eğitim binamız 20 derslikli atölye, laboratuvarları, spor salonu, kız erkek pansiyon binası ve eğitim binası her biri müstakil olacak şekilde tasarlanmış ve gerçekten Türkiye standartlarının çok çok üstünde bir okul yapıldı ve eğitime başladı. Fiziksel donanıma ve kapasiteye sahip bir okulumuz. Hemşerimiz Erman Ilıcak’ın müdahil olduğu ve gerçekten her noktasında her detayında çok çok farklı dokunuşların olduğu okulumuz öğrencilerimiz için bölgemiz için ilimiz için ayrı bir motivasyon kaynağı olacaktır diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıldız, “Bakanlığımızın açıkladığı program doğrultusunda yüz yüze eğitim faaliyetlerimizi kulumuz da yürütüyoruz. Okul sadece eğitim öğretim faaliyetlerinden öğretimin uygulandığı bir alan değildir. Aynı zamanda öğrenci için sosyal donatıların olduğu sosyal dokunuşların olduğu ve kendisini her bakımdan geliştirebileceği bir ortam olduğu zaman amacına ulaşır. Biz yeni kampüs alanımızda özellikle hem bölgemiz için hem ülkemiz için çok çok yeterli ve ülkemiz için katma değer oluşturacak bir nesil oluşturacağımızdan ve ortaya koyacağımızdan eminiz. Tüm ülke bundan kazanç sağlayacaktır. Burada yetişen nesil gelecekte çok çok iyi yerlere gelecektir. Öğrencilerimiz ve mezun ettiğimiz öğrencilerimiz hem yurt içi hem de yurt dışı deneyimleriyle ülkemizde söz sahibi konumlarda bulunmaktadır. Ben bu vesileyle özellikle kampüs alanımızın oluşturulmasında Türkiye’ye örnek olacak bu ortamın temininde destek esirgemeyen özellikle Sayın Erman Ilıcak’a değerli valimize, il milli eğitim müdürlüğümüze ve çok değerli Malatyalılara teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Gelincik Tepesinde konutlar bitme aşamasında

Yıldız, Malatya Erman llıcak Fen Lisesi’nin yanı sıra, Malatya Battalgazi İlçesinde Rönesans Holding tarafından inşaatı devam eden TOKİ Toplu Konut projeleri hakkında da bilgi aktardı. Yıldız, “Malatya TOKİ Toplu Konut Malatya’nın Battaigazi ilçesine bağlı Orduzu Mahallesi Gelincik Tepesi Mevkii’nde 144 bin 529 metrelik bir alan üzerinde 678 adet konut inşaatını ve altyapı ile çevre düzenlenmesini üstlenen Rönesans Holding grup şirketlerinden REC Uluslararası, projeyi özenli bir çalışma ile tamamlayarak teslim etmeye hazırlanıyor. Depreme dayanıklı olacak şekilde, Rönesans’ın bu yöndeki tecrübesi ile tasarlanan proje 21 adet 2+1 blok ve 17 adet 3+1 bloktan oluşuyor. Proje boyunca içinde bulunulan pandemi süreci ve Sağlık Bakanlığının yayınladığı bildirgeler dikkate alınarak gerekli önlemler alınarak inşaatlar yapıldı” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ