Elazığ’da 114 bin öğrenci ara tatilin bitmesiyle ders başı yaptı

Elazığ’da Öğrenciler, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının İlk Karnesiz Ara Tatilinin Ardından Derslere Başladı.

Eğitim 25.11.2019 11:14:18 0
Elazığ’da 114 bin öğrenci ara tatilin bitmesiyle ders başı yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.11.2019 11:14

2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanan karnesiz ara tatilin bitmesiyle Elazığ’da 114 bin 354 öğrenci ders başı yaptı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da öğrenciler, 18 Kasım’da başlayan ilk karnesiz ara tatilin bugün bitmesiyle ders başı yaptı. 114 bin 354 öğrencinin bulunduğu Elazığ’da öğrenciler 9 günlük tatili hem dinlenerek hem de çeşitli etkinliklere yaparak geçirdi.

Bu yıl ilk kez uygulanan ara tatili geçirdiklerini belirten Sınıf Öğretmeni Semra Erbek, “Çocuklara bu tatil çok faydalı olmuş. Çocuklarımız okula dinlenmiş bir şekilde geldiler. Hepsi dinlenmiş, kitap okumuşlar, aileleri ile zaman geçiren, başka şehirlere giden olmuş. Çocuklar okulu özlemişler bu kadar arkadaşı bir arada bulmak çok zor. 3’üncü sınıf oldukları için birbirlerine çok alışıklar. Birbirlerini çok özlemişler dışarı çıkıp oynamak istiyorlar. Bu tatil çocuklara yaradı” dedi.

Kitap okuyup sinemaya gittiğini belirten öğrencilerden Zeynep Gündoğdu, “Ailemle zaman geçirdim. 9 gün tatil yaptım. Okulumu çok özledim. Arkadaşlarımla vakit geçirmeyi özledim” ifadelerini kullandı.

Tatilde kuzenlerini gördüğünü anımsatan öğrencilerden Beyza Gül Özbay da ilk kez olan tatilin kendisi için güzel geçtiğini, okul ve arkadaşlarıyla zaman geçirmeyi çok özlediğini aktardı.

Ara tatilde kitap okuyup ailesiyle zaman geçirdiğini dile getiren Yağız Uyan ise okulda tekrar öğretmeni ve arkadaşlarıyla bir arada olduğu için mutlu olduğunu kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ