Bitlis AKUT Başkanı Epözdemir: “Deprem öncesi alınacak önlemler hayat kurtarıyor”

Bitlis Arama ve Kurtarma (AKUT) Derneği Başkanı Fevzi Epözdemir, deprem öncesinde alınması gereken önlemlerim hayat kurtarabildiğini belirtti.

Eğitim 8.12.2021 11:49:06 0
Bitlis AKUT Başkanı Epözdemir: “Deprem öncesi alınacak önlemler hayat kurtarıyor”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.12.2021 11:49

Bitlis Arama ve Kurtarma (AKUT) Derneği Başkanı Fevzi Epözdemir, deprem öncesinde alınması gereken önlemlerim hayat kurtarabildiğini belirtti.

Deprem riskinin fazla olduğu yerlerde insanların doğru ve bilinçli hareket etmesinin birçok kişinin hayatını kurtarabildiğine dikkat çeken Bitlis AKUT Derneği Başkanı Feviz Epözdemir, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Depremin insanların beklemediği anda gerçekleştiğini ve depremle yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini belirten Epözdemir, “İlk olarak deprem öncesinde ev içerisinde dolaplarının, mutfak tezgâhlarının altındaki tüplerin belli bir noktadan sonra sabitleşmesi, cam kenarlarının bulunduğu alanlarda kesinlikle oturma alanlarının oluşturulmaması, avizelerin bulunduğu alanlarda kanepe ve çekyatın olmaması gerekiyor. Bir yerin güvenli olduğuna dair bir alan oluşturmalıyız. Deprem kısa süreli olduğundan kontrollü bir şekilde kendimize sığınak alanı oluşturmamız gerekiyor. Diğer bir aşamada, evin içerisinde yangına ya da herhangi bir şeye sebep oluşturacak neler var ise onları ortadan kaldırmamız gerekiyor” dedi.

Bilinçli bir eğitmenden bilgi alan insanların deprem esnasında bulundukları yerlerde yapılması gerekenleri uygulaması hayatlarını kurtaracaklarını belirten Epözdemir, “Bulunduğumuz alanda cenin pozisyonu dediğimiz pozisyonu alarak elleri kafasının üzerinde dizlerini geriye çekerek bekler. Bu pozisyon insan hayatını kurtaran hareketlerden bir tanesidir. Deprem esnasında koşulması kişiye zarar verebilir. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı kapının önüne alarak güvenli bir vaziyette çocukları bahçe alanında bekletirler. Deprem esnasında eğer araba kullanıyorsak binanın olduğu alanlardan uzak duruyoruz. Bir anda durup el frenini çekerek beklemeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Deprem çantasının hayat kurtaran en büyük unsurlardan biri olduğunu dile getiren Epözdemir, “Deprem çantasının içerisinde düdük, boyunluk, kuru gıda, bez, maske, bize ulaşabilmeleri için bir cep telefonu ya da bir telsiz, yara bandı, turnike, tentürdiyot malzemelerin olması gerekmektedir. Bu çanta evlerimizin giriş kısmında, gardırobun bulunduğu alanda ya da çocuklarımızın bulunduğu alanda durabilir. Depremler ne kadar güçlü olursa olsun her şeyden önce bilgi sahibi olmak bizim ve sevdiklerimizin hayatını kurtaracaktır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ