Bingöl Üniversitesi’nde ’Oku, Karanlıktan Aydınlığa’ Konferansı

, Bingöl Üniversitesi’nde ‘Oku, Karanlıktan Aydınlığa’ konferansı düzenlendi.Uzman Psikolog, Kişisel Gelişimci ve Yazar Kazım Yurdakul, Bingöl Üniversitesi’nde ‘Oku, Karanlıktan Aydınlığa’ konferansı ile öğrencilerle buluş

Eğitim 25.03.2019 16:23:32 0
Bingöl Üniversitesi’nde ’Oku, Karanlıktan Aydınlığa’ Konferansı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.03.2019 16:23

, Bingöl Üniversitesi’nde ‘Oku, Karanlıktan Aydınlığa’ konferansı düzenlendi.

Uzman Psikolog, Kişisel Gelişimci ve Yazar Kazım Yurdakul, Bingöl Üniversitesi’nde ‘Oku, Karanlıktan Aydınlığa’ konferansı ile öğrencilerle buluştu. Konferansa katılan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ise konuşmasında geleceği kurgulayacak en önemli şeyin okumak olduğunu aktardı.

Gençlerin internet ve sosyal medyanın esiri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Çapak, “Ancak okumakla bu girdaptan çıkmamız mümkün olabilir. Mutlaka okumak, okumak, yeniden okumak diyorum. Yeni kütüphanemizde de okumak için şartlar son derece müsait. Sizlerden kütüphaneyi çok iyi şekilde değerlendirmenizi istiyorum” dedi.

Her gün mutlaka bir kitap okuduğunu vurgulayarak başlayan Yazar Kazım Yurdakul ise, “Dinimiz kutsal kitabı da ‘Oku’ emriyle başlar. Karanlıktan aydınlığa ancak okumakla çıkabiliriz. Biz, eğer çok okumayıp araştırmazsak, sadece ezberimizde olanlarla, çevremizden duyduklarımızla hareket ederiz. Onlarla yetinirsek hiçbir şekilde mesafe alamayız. Sadece sevdiğimiz şeyleri okumakla da yetinmemeliyiz. Farklı bilgi ve deneyimlerimiz bizi farklı fikirlere götürür. Ben haklıyım, benimki doğru dediğimiz için de sürekli kavga halindeyiz. İslam tarihinde bilim ve düşünce dünyasını etkileyen en önemli olaylardan biri Endülüs’teki kütüphanenin yakılmasıydı. Bu kütüphane yakıldıktan sonra dünya karanlığa gömüldü. Bütün dünya İslam bilim insanlarının ve filozoflarının düşünceleri ve ürettikleri ile aydınlanıyordu. Ondan sonra Yunan akımı ile dünyamızı tamamen karanlığa gömdüler. Müslüman bilim adamlarının bütün eserlerini yaktılar Endülüs’te. Bize ezberlemeyi, ezbere yürümeyi, ezbere giderek fark etmememizi öğrettiler. Bu hala devam ediyor. Hepimizin bir bütünün parçaları olduğumuzun farkında olmadığımız için de ayrıştırıldık” diye konuştu.

“Düşünmüyoruz,düşünmeden yaşıyoruz”

Toplumların çoğunun düşünmeden yaşadığını belirten Yurdakul, “Düşünmüyoruz, düşünmeden yaşıyoruz. Kendimize yakın bir gazetenin ya da yayının ve çevremizden aldıklarımızla yaşıyoruz. Ben bunu okumam demeyin. ‘Hayatta okumam’ diyeceğiniz bir şey olmamalı. O da ezbere yaşamaktan kaynaklanıyor. Zaten o okumam dediğiniz şeyin ne olduğunu bilmeniz için onu okumanız lazım. Sürekli ben neler yapabilirim, neler başarabilirim diye kendinize sorun. Hayatı anlayıp, anlamlandırmaya çalışın. Ben hayatım boyunca bunu yaptım. Hayatı anlamaya ve anlamlandırmaya çalıştım. Her zaman karşınıza engeller çıkacaktır muhakkak. Hayat, her şeye rağmendir, her şeye rağmen yaşamaktır. Hayatta; burada engeller vardı geçemedim diyenler de var, burada bir engel vardı onu da geçtim diyenler de” ifadelerini kullandı.

Konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Çapak, Yurdakul’a günün anısına teşekkür plaketi verdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ