Aileler uyuşturucuya karşı ’Gençliğine İyi Bak’ projesiyle bilgilendiriliyor

Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği, ‘Gençliğine İyi Bak’ projesi kapsamında kapı kapı dolaşarak ailelere uyuşturucuyla mücadele hakkında bilgilendirme yapıp anket çalışması gerçekleştiriyor.

Eğitim 6.07.2021 09:05:16 0
Aileler uyuşturucuya karşı ’Gençliğine İyi Bak’ projesiyle bilgilendiriliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.07.2021 09:05

Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği, ‘Gençliğine İyi Bak’ projesi kapsamında kapı kapı dolaşarak ailelere uyuşturucuyla mücadele hakkında bilgilendirme yapıp anket çalışması gerçekleştiriyor.

Muş’ta, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği tarafından yürütülmekte olan ‘Gençliğine İyi Bak’ projesi ile gençlerin ve çocukların uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden uzak tutulması hedefleniyor. Kentte mahalle mahalle, kapı kapı dolaşarak genç ve çocukları uyuşturucu maddeye sevk eden etkenlerin önüne geçmek için araştırma yapan Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl ve Başkan Yardımcısı Zeynep Kantarcı Bingöl, ailelerle birebir görüşme yaparak anket formuna katılımlarını sağlıyor. Çocuk ve gençleri madde kullanımından uzak tutmak için ailelere düşen sorumlulukları hatırlatan dernek yönetimi, onlara broşür dağıtarak bireyleri sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirerek özentilerden uzak tutmaları tavsiyesinde bulundu.

“Uyuşturucu, tüm dünyanın mücadele etmesi gereken önemli bir sorun”

Çalışmayla ilgili bilgi veren Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı ve Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Felsefe Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Kantarcı Bingöl, dernek olarak Muş’ta uyuşturucuyla mücadelede bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Kentteki aileleri gezerek istişarelerde bulunduklarını kaydeden Dr. Kantarcı Bingöl, “Yapılan bilimsel araştırmalar şunu gösteriyor; 2018’de uyuşturucu kullanım yaşı 20 civarında, 2019’da 18 ve 2020’de yapılan araştırmalarda bu yaş 10-11’e kadar düşmüş durumda. Bu önemli bir konu. Sadece uyuşturucuyu kullanan kişinin sağlığını tehdit eden bir durum değil ya da sadece onun ailesini etkileyen olumsuz bir durum da değil, bu bizim toplumumuzun kanayan yarası hatta tüm dünyanın mücadele etmesi gereken önemli sorunların başında geliyor. O yüzden bu konuya dikkat çekmek istiyoruz. Biz aile olarak ya da toplum olarak neler yapabiliriz diye ailelerimizin görüşlerine başvurup, daha sonra bunları değerlendirerek bakanlığımızla paylaşacağız” dedi.

Uyuşturucuyla mücadele için anket çalışması yaptıklarını anlatan Dr. Kantarcı Bingöl, “Aynı zamanda sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarıyla ilgili bir çalıştay yapacağız. Onların da değerli fikirlerine başvuracağız çünkü bu tüm toplumu ilgilendiren, toplumun tüm kesimini ilgilendiren önemli bir konu. Şehrimizin önemli noktalarında kuracağımız stantlarla değerli hemşehrilerimizi bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Çocuklara bakmak ve ilgi göstermek lazım”

Bilgilendirme yapılan vatandaşlardan Gülistan Baba ise dernek yöneticilerinin faydalı bilgiler paylaştığını belirterek, “Allah gençlerimizi korusun. Ailelerimize çok görev düşüyor. Çocuklara bakmak ve ilgi göstermek lazım. Çocuklarımız kimlerle geziyor, kimlerle oturup kalkıyor, ne yiyip içiyor, gece nerelerde diye sürekli dikkat etmemiz lazım. Bir çocuk gece eve gelmiyorsa ‘oğlum neredeydin bu gece, niye eve gelmedin’ dememiz lazım. Dernek yöneticileri iyi ki geldiler. Herkesi böyle gezsinler, herkese bilgi versinler. İnşallah herkesi bilinçlendirirler, aklımız başımıza gelir ve çocuklarımızla ilgileniriz. İnşallah sonumuz iyi olur, bu yoldan gidenleri de rabbim geri çevirsin” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ