Ahlat'taki okullar z-kütüphanelere kavuşuyor

Eğitim 6.04.2018 10:15:00 0
Ahlat
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.04.2018 10:15
Bitlis’in Ahlat ilçesinde iki okulda kurulan Z-Kütüphanelerin açılışı gerçekleştirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ahlat Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Ortaokulu ile Ovakışla İMKB Yatılı Bölge Ortaokuluna öğrencilerin kitapla buluşmalarını sağlamak, daha konforlu bir ortamda kitap okumalarını ve bilgiye erişimlerini sağlamak amacıyla kazandırılan Z- Kütüphaneler (Zenginleştirilmiş kütüphaneler) törenle hizmete açıldı. Program kapsamında ilk olarak Ovakışla İMKB Yatılı Bölge Ortaokulunda kurulan Z-Kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılış sonrası kütüphaneyi gezen davetlilere okul müdürü Nevzat Özen ve idareciler tarafından bilgiler verildi. Z-Kütüphaneyi gezen davetliler öğrencilerle birlikte kitap okudular. Açılışta ayrıca davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Daha sonra ilçenin Kacer Mahallesinde bulunan Ahlat Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Ortaokulunda kurulan Z-Kütüphanenin açılış programına geçildi. Burada protokol üyeleri tarafından kütüphanenin açılışı yapıldı.
Açılıştan sonra kütüphaneyi gezen davetlilere okul müdürü Faysal Doğan tarafından kütüphane hakkında bilgiler verildi. Kütüphaneyi gezen davetlilere okul tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Ahlat’ta hatta ilde ilk olarak Yunus Ensari İlköğretim Okulunda Z-Kütüphane kurulduğunu ve açılan iki yeni kütüphane ile ilçedeki Z-Kütüphane sayısının 3’e yükseldiğini söyledi. Özden; “İki yıl önce ilçemizde hatta il genelindeki ilk Z-Kütüphaneyi Yunus Ensari İlköğretim Okulu’nda açmıştık. Bu yılda Milli Eğitim Bakanlığımızın desteğiyle iki ayrı okulumuzda daha Z-Kütüphane kurularak öğrencilerimizin istifadesine sunuldu. Bugün bu kütüphanelerin açılışlarını gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu kütüphanelerde kitabın yanı sıra teknoloji ve internetin imkanlarından da faydalanacaktır” dedi.
Z-Kütüphanelerin açılış törenlerine İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, bazı kurum amirleri, okul müdürleri ve davetliler katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ