Fenerbahçe'de şampiyonluk hayalleri yaşanan zorlu sezonun ardından ilk ayrılık haberi geldi. Tecrübeli golcü Edin Dzeko, sarı-lacivertli formayla vedasını sosyal medya aracılığıyla duyurdu.
Mourinho'nun Ekibinde Bir Dönem Kapandı
Jose Mourinho yönetiminde sezona umutla başlayan Fenerbahçe'de, Dzeko'nun ayrılığıyla birlikte önemli bir sayfa kapanmış oldu. Yıldız oyuncunun ayrılık kararı, kulüp camiasında büyük yankı uyandırdı.
"Ailem Gibi Oldunuz" Dzeko'nun Duygusal Veda Mesajı
Dzeko, veda mesajında Fenerbahçe'deki iki yıllık periyodunu "aile" olarak nitelendirdi. Takım arkadaşlarına, teknik ekibe ve kulüp personeline teşekkür eden Dzeko, taraftarlara duyduğu minneti dile getirdi:
“Ayrılmak asla kolay değildir, özellikle de Fenerbahçe'nin benim için yaptığı gibi. Son iki yıldır bana aile gibi olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Takım arkadaşlarım, koç, personel, kulüp ve her gün sahne arkasında yorulmadan çalışan tüm insanlar. Bizi her zaman böyle bir tutkuyla destekleyen hepinize özel bir teşekkür. Sizler Fenerbahçe'nin gerçek kalbisiniz ve sizi her zaman kalbimde taşıyacağım. Her gün, antrenmanda ve sahada elimden gelenin en iyisini yaptım. Hayalini kurduğumuz kupaları kazanmak yeterli değildi, ancak Fenerbahçe gibi tarihi ve onurlu bir forma giymekten daha fazla gurur duyamazdım. Yaşa Fenerbahçe!”
Kulüpten Dzeko'ya Veda Mesajı: “Sen Her Zaman Kalbimizde Olacaksın”
Fenerbahçe Kulübü de Dzeko'ya sosyal medya aracılığıyla veda etti. Kulübün açıklaması:
“Bazı oyuncular gol atar. Kimisi pazubendi takar. Edin Dzeko her ikisini de yaptı ve çok az kişinin başarabileceği bir liderlik yaptı. Teşekkürler Edin, sen her zaman kalbimizde olacaksın.”
Dzeko'nun Fenerbahçe Karnesi: 99 Maç, 46 Gol
2023-2024 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olan Edin Dzeko, sarı-lacivertli formayla toplam 99 maça çıktı. Bu maçlarda 46 gol atarken, 10 asistlik katkı sağladı. 2024-2025 sezonunda ise 53 maçta forma giyen 39 yaşındaki golcü, 21 gol ve 8 asistlik performans sergiledi. Dzeko, Süper Lig'in son haftasında Konyaspor ile oynanacak maçta 100. maçına çıkarak taraftarlara veda edecek.