EBYÜ ve Atatürk Üniversitesi arasında BÖGEP protokolü imzalandı

EBYÜ ve Atatürk Üniversitesi arasında BÖGEP protokolü imzalandı

Eğitim 15.11.2025 07:56:30 0
EBYÜ ve Atatürk Üniversitesi arasında BÖGEP protokolü imzalandı
Tarih: 15.11.2025 07:56 Güncelleme: 15.11.2025 07:56
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi arasında bilimsel araştırmalar, Ar-Ge faaliyetleri ve ortak projelere yönelik iş birliğini içeren "Bölge Üniversiteleri Araştırma, Geliştirme ve İş Birliği Projesi (BÖGEP)’’ protokolü imzalandı. Protokol imza töreninde Rektör yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Çağrı Çırak ve Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu da bulundu.
Toplantının ardından, Rektör Prof. Dr. Akın Levent ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu iş birliğini resmileştiren protokole imza attı. İmzalanan protokol iki üniversitenin ortak projeler geliştirmesini teşvik etmeyi, akademik bilgilerin daha etkin şekilde paylaşılmasını sağlamayı, mevcut araştırma altyapılarının karşılıklı olarak kullanılmasını kolaylaştırmayı ve uluslararası alandaki görünürlüğü artırmayı hedeflemekte.
Bu çerçevede yürütülecek çalışmalara Atatürk Üniversitesi BAP Koordinatörlüğü tarafından destek verileceği belirtilirken, her iki kurumun da hazırlayacağı yıllık raporlarla iş birliğinin sürdürülebilirliğinin düzenli olarak değerlendirileceği ifade edildi. Bu iş birliğinin, hem bölgenin gelişimine katkıda bulunacağı hem de iki üniversite arasında bilimsel bağları güçlendireceği vurgulandı.
Rektör Prof. Dr. Akın Levent, iş birliğine ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Ülkemizin köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi ile yürütülecek bu ortak çalışmaların, araştırma kapasitemize önemli katkılar sağlayacağı kanaatindeyim. Bilimsel üretimde paylaşımı, dayanışmayı ve birlikte çalışma kültürünü temel alan bu tür girişimlere büyük önem veriyorum."
Rektör Prof. Dr. Akın Levent, destekleri dolayısıyla Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na teşekkür ederek protokolün iki üniversiteye de hayırlı olmasını ve başarılı sonuçlar getirmesini temenni etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ