Düşen uçağın enkazını arama çalışmaları sürüyor

Düşen uçağın enkazını arama çalışmaları sürüyor

Genel 2.07.2025 23:27:00 0
Düşen uçağın enkazını arama çalışmaları sürüyor
Tarih: 02.07.2025 23:27 Güncelleme: 03.07.2025 01:48

Erzurum-Bayburt Rize sınırlarında düştüğü açıklanan tek motorlu uçağın enkazını bulmak için ekipler seferber oldu.

Erzurum’un İspir ve Pazaryolu ilçelerinde çok sayıda AFAD, UMKE. 112 ve İtfaiye ekipleri arazideki arama ve tarama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Karataş Mahallesi ile Büyükdere (Gociktor) arasında sinyal alındığı için çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Bölgedeki köylüler uçağın alçak seviyeden uçuş yaptığını gördüklerini belirterek uçağın dağlık alanda düşmüş olabileceğini söyledi.

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bugün saat 18.15 sularında, Sivrihisar’dan havalanarak Rize’ye gitmekte olan, TCRTO tescil numaralı özel bir jet uçağının Bayburt-Rize-Erzurum il sınır hattında henüz bilinmeyen bir nedenle düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezimize bir ihbar ulaşmıştır. İhbarın alınmasının hemen ardından; Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, 112 Acil Sağlık ekipleri, UMKE, Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri derhal bölgeye sevk edilmiştir. Bölgede yürütülen çalışmalara: Erzurum AFAD ekiplerinden 23 dağcı personel, 5 araç ve 1 adet gece görüşlü termal drone, İl Sağlık Müdürlüğünden 3 ambulans, 2 UMKE ekibi, 3 doktor (biri 112 Acil Başhekimi), 12 sağlık personeli olmak üzere toplam 15 sağlık çalışanı, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 1 İnsansız Hava Aracı (İHA) ve ilçe emniyet birimlerinden destek ekipleri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı: 2 Jandarma Özel Harekât (JÖH) Timi - 25 personel, 1 Asayiş Komando Timi-12 personel, 2 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi - 8 personel, 1 Sualtı Arama ama Kurtarma (SAK) Ekibi - 4 personel, 2 İstihbarat Unsuru-6 personel, 1 İz Takip Timi - 1 arama köpeği ile birlikte, 1 Arama Kurtarma Timi-1 arama köpeği ile birlikte, 5 Asayiş Timi - 23 personel katılım sağlamaktadır.

Arama-kurtarma faaliyetleri, termal ve gece görüş kameralarına sahip drone ve hava araçlarının desteğiyle zorlu arazi koşullarında yoğun bir şekilde aralıksız sürdürülmektedir" denildi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ