Dünyanın ikinci büyük krater gölünde turizm sezonu açıldı

Dünyanın ikinci büyük krater gölünde turizm sezonu açıldı

Genel 3.05.2025 09:28:06 0
Dünyanın ikinci büyük krater gölünde turizm sezonu açıldı
Tarih: 03.05.2025 09:28 Güncelleme: 03.05.2025 09:28
Bitlis’te yer alan ve dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Dağı ile Nemrut Krater Gölü, turizme hazır hale getirildi.
Doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Nemrut Dağı ile Nemrut Krater Gölü, her mevsim büründüğü farklı güzellikle misafirlerini ağırlıyor. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi çerçevesinde ‘Mükemmeliyet Ödülü’ alan Nemrut Krater Gölü; buhar bacası, küçük ve büyük gölleri ile her mevsim ziyaretçilerine ayrı ayrı güzellikler sunuyor.
Bitlis İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri Nemrut Krater Gölü yolunun açılması için başlattığı çalışmayı bitirerek krateri yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açtı. Çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, "Ülkemiz, 4 mevsimin aynı anda yaşanabildiği güzel bir coğrafyadır. Ülkemizin güneyinde artık denize girilirken biz karla mücadeleyi sonuçlandırmaya yeni başladık. Kar yağışının bol olduğu bir bölgedeyiz. Bitlis yaklaşık bin 650 metre rakımla ülkemizin en yüksek illerinden biridir. Dediğim gibi birçok yerde deniz sezonu açılırken, biz karla mücadele çalışmalarımızı şu an sonlandırıyoruz. Ülkemizdeki bütün değerli vatandaşlarımızı kadim şehir Bitlisimize bekliyorum" dedi.
Bitlis İl Özel İdaresi’nin kış boyunca gerçekleştirdiği karla mücadele çalışmalarına da değinen Vali Karakaya, "2024-2025 kış sezonunda Bitlis İl Özel İdaresi ekiplerimiz toplamda 10 şantiyede 70 iş makinası ve 75 personel ile birlikte 640 yerleşim yerinde 7/24 esasına göre karla mücadele çalışması gerçekleştirmiştir. Bu süreçte 15 bin 200 kilometrelik bir yol açılmış ve yaklaşık 25 milyon TL’lik harcama yapılmıştır. Ben bu vesileyle İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimizi, İl Genel Meclisimizi ve Yol Şube Müdürlüğümüzü yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Devlet olarak vatandaşların evlerini, hanelerini ulaşılabilir durumda tutmak için kış mevsimi boyunca çalıştıklarını belirten Karakaya, "Burada 2 bin 948 metre rakımdaki Nemrut Krater Gölünün bulunduğu bölgede bu çalışmalarımızı sonlandırıyoruz. Bilindiği üzere Nemrut Kalderası, dünyanın en büyük ikinci kalderası ve biz bu kalderanın önce milli park sonra jeo park olması için gerekli çalışmaları devam ettiriyoruz. Burada Bitlis Eren Üniversitemiz, İl Özel İdaremiz birçok paydaşımızla birlikte çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. İnanıyoruz ki bu yıl içerisinde buranın gerek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, gerekse Tarım ve Orman Bakanlığının destekleriyle bir milli park olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüze devrinin sağlanması için çalışmalarımız nihayete erecektir. Burası çok önemli bir doğal turizm destinasyonu olarak hem Bitlisli hemşerilerimizin hem bölgemizin hem de dünyanın dört bir yanından gelen turistlerimizin hizmetine açmak için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ