İsrail çalkalanıyor: İç savaşa doğru bir adım daha, korkunç kriz...

İsrail basınında yer alan bir makalede, İsrail'in içinde bulunduğu siyasi ve sosyal krize dikkat çekilerek, 'İsrail büyük bir hızla iç savaşa doğru ilerliyor.' ifadeleri kullanıldı.

Dünya 1.10.2020 21:43:23 0
İsrail çalkalanıyor: İç savaşa doğru bir adım daha, korkunç kriz...
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.10.2020 21:43

İsrail'de koronavirüs pandemisi nedeniyle alınan tedbirlerin adaletsizliği ile ilgili tepkiler ve Netanyahu'nun kapatmaya çalıştığı soruşturmalar, ülkede kaosa neden oldu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair,  babasını protesto eden öfkeli kalabalıkla dalga geçerek, bu öfkeyi körüklüyor. Protestocuların babasını eğlendirdiğini söyleyen Yair, 'Bu uzaylıları babama gösteriyorum ve bu onu güldürüyor.' dedi.

Sosyal medyada dolaşan bir görüntüde, bir kadının protestoculara bağırarak 'canavar' dediği görülüyor. Netanyahu taraftarları da bu ve benzer paylaşımlarla, protestocularla alay ediyor. 

Bugün İsrail'in Haaretz gazetesinde, Ravit Hecht imzasıyla yayımlanan 'İsrail'de protestolar durdurularak, iç savaşa doğu bir adım daha atılıyor' başlıklı bir makalede, 'Yair'in babasının artık eğlenemeyeceği' belirtildi. Makalede, hükümete koronavirüsle mücadele için özel yetkiler veren yasayla, Çarşamba sabahı erken saatlerde geçirilen bir değişiklik sonucunda, bu protestolar artık yasaklandı.

Hecht'e göre toplantı yasağı, virüsün yayılmasını engellemek için mantıklı bir hareket ancak, bu değişikliklerin temel amacı başbakana karşı gösterileri engellemek. 

Makalede bu görüş, şu ifadelerle destekleniyor:

Toplanma yasağı, virüsün yayılmasını engellemek için mantıklı bir harekettir. Ancak, hükümetin hamlelerinin mantıklı hiçbir yanı yok. Bir yandan, enfeksiyon riski taşımayan özel araçların konvoylarının protestosuna bile izin verilmiyor, öte yandan çeşitli Hasidik mezhepleri tarafından virüs kısıtlamalarının topluca göz ardı edilmesine izin veriliyor.

Hecht'e göre, heterojen ultra-Ortodoks topluluğunun belirli kesimlerinde yaygın olan bu acımasız kanunsuzluk, her şeyden önce kurallara uymaya çalışan ancak iradeleri dışında bu hastalığın pençesine düşen insanları, topluluk üyelerini feda ediyor.

Hecht, 'Kimi hedef alırsa alsın, İsrail'in böylesi acımasız yasalar raddesine ulaşmış olmasının arkasında, hükümetin başarısızlığı var. Virüsle yaşamayı bir şekilde başaran ülkeler, hükümet ve halk arasındaki güven düzeyi açısından dikkate değerdir.' diyor.

'İÇ SAVAŞA DOĞU BİR ADIM DAHA'
Hecht İsrail'in, toplumun fiziksel ve zihinsel sağlığını, ekonomik ve toplumsal durumunu etkileyen korkunç bir krizin ortasında olduğunu belirtiyor. Ayrıca, her şekilde iptal ettirilmeye çalışılan bir davayla (Netanyahu hakkındaki soruşturma), bitmeyen bir siyasi kasırganın ortasında olduğunu söylüyor. 

Yazısında tüm bu sıkıntıların ortasındaki baskıcı tutumun, ülkeyi hızla bir iç savaşa doğru sürüklediğini ifade eden Hecht, 'Bölünmenin bir tarafında Alin Shahar, diğer tarafta Netanyahu'nun rakipleri var. Knesset'in Çarşamba günü onayladığı mevzuat, bu yangına sadece daha fazla benzin döküyor.' ifadelerini kullandı. Kaynak: Star.com.tr

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ