DTO yardım tırlarını yola çıkardı

DTO yardım tırlarını yola çıkardı

Ekonomi 7.02.2023 18:39:19 0
DTO yardım tırlarını yola çıkardı
Tarih: 07.02.2023 18:39 Güncelleme: 07.02.2023 18:39
Denizli Ticaret Odası (DTO) deprem tırlarına afet bölgesindeki insanların acil ihtiyacı olan katalitik sobalar ile elektrikli ısıtıcılar ve depremzedelere bağışlanan yardım malzemelerini yükleyip yola çıkardı.

Deprem bölgesindeki afetzedelerin öncelikli ihtiyacı olarak bildirilen katalitik tüplü sobalarla elektrikli ısıtıcıları temin eden Denizli Ticaret Odası (DTO), vatandaşın bağışladığı yardım malzemeleriyle desteklediği ilk hazırlığını, yükleyip yola çıkardı. İlk etapta bölgeye 3 tır yardım yolladıklarını söyleyen DTO Başkanı Uğur Erdoğan, ilk yardım araçlarını ivedi bir şekilde bölgeye ulaştırmak için hızla yükleyip bir an önce yola çıkardıklarını açıkladı. Başkan Erdoğan, “Oda olarak imkanlarımız istikametinde ulaşabildiğimiz her yerden bizden istenilen acil ihtiyaç malzemelerini temin edip hazırladık. Bu sırada üyelerimizi de arayıp yardımcı olmaları için çağrıda bulunduk. İnsanlarımız da sağ olsun; bizleri yalnız bırakmadı. Depremzedelerin öncelikli ihtiyacı olan katalitik tüplü sobalarla elektrikli ısıtıcıları satın aldık ve topladık; ayrıca 10 bin kadar battaniyeyi de halkımızın yardım olarak getirdiği giyim malzemeleriyle birlikte afet bölgesine hızla sevk ettik” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın idaresindeki geniş bir ekiple depremin hemen ardından toplanarak koordinasyon çalışmalarına başlayan DTO, aynı gün bir tırını deprem bölgesine ulaşmak üzere yola çıkardı. Çok sayıda ilde yıkıcı zarara yol açan ve civar illerde de hissedilen iki büyük depremin yaralarını sarmak için harekete geçen DTO, üyelerinden soba, ısıtıcı, battaniye, içlik ve kıyafet gibi soğuk hava şartlarında bölgedeki insanın cankurtaranı olacak türden ürünleri hızla topladı. Bu arada, vatandaştan gelen yardım malzemelerini de derleyip düzenledi ve bu hazırlığına ekledi. DTO personeli ile yakınlarının ve odanın üyelerinin gönüllü olarak destek verdikleri çalışma, gece geç saatlere kadar kesintisiz devam etti. Denizli Ticaret Odası’nın hizmet binasında gün boyunca hummalı bir çalışma vardı. Elinde katalitik tüplü sobası ya da elektrikli ısıtıcısı olanlarla DTO üyeleri, ilk olarak bir tır dolusu malzemeyi bağışlayarak afetzedelere göndermek üzere hazırladı.

İlk günün ardından nasıl çalıştıklarını ve bu ana kadar neler yaptıklarını anlatan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, ilk etapta bölgeye 3 tır yardım yolladıklarını söyledi. Başkan Erdoğan, “Depremin ardından gönüllü üyelerimiz, meclis üyelerimiz ve komitelerimizden koordinasyon komisyonumuzu oluşturduk. Ve afetlerde başvurduğumuz acil yardım planımızı büyük bir hızla uygulamaya koyduk. Halkımız da sağ olsun; bizleri yalnız bırakmadı. Üyelerimize mesaj yolladık; basın aracılığıyla açıklama yaptık. Çağrımızın ardından yardımlar yağmur gibi yağdı. Biz, her noktaya ve herkese ulaşarak öncelikli ihtiyaç malzemelerini bulup temin etmeye çalıştık. Bunları satın aldık ve afetzedelere bağışlananlarla bir araya getirdik. Vatandaşımız da elinde olanları getirip bize bıraktı. İlk gün topladığımız malzemeleri, dün gece yardım tırımıza yükledik ve işlemleri biter bitmez yola çıkardık. Yardımlarımız devam edecek. Durmadan yorulmadan o saatten bu yana var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün, millet olarak birbirimize sahip çıkma, birlik olma zamanıdır. Bu derece büyük yaralar ancak elbirliğiyle, dayanışarak daha hızlı sarılabilir” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ