DSİ’den Erzurum’a hayat veren yatırımlar: Taşkınlara karşı güvence

DSİ’den Erzurum’a hayat veren yatırımlar: Taşkınlara karşı güvence

Genel 25.08.2025 09:07:27 0
DSİ’den Erzurum’a hayat veren yatırımlar: Taşkınlara karşı güvence
Tarih: 25.08.2025 09:07 Güncelleme: 25.08.2025 09:07
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak ve musluklara sağlıklı içilebilir suyu ulaştırmak için sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için çalışıyor.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği nedeniyle yağış rejimlerinde meydana gelen düzensizliklerin, can ve mal kayıplarına yol açan afetlere sebep olduğunu ifade etti. Vatandaşları derinden etkileyen bu üzücü olayların önüne geçilebilmesi amacıyla, ülke genelinde çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayan Genel Müdür Balta, taşkınlara bağlı kayıpların tamamen önlenmesini hedeflediklerini belirtti.
Genel Müdür Mehmet Akif Balta, "DSİ olarak, taşkınlardan kaynaklı can ve mal kayıplarının yaşanmaması için yoğun bir mücadele içerisindeyiz. Bu kapsamda, Erzurum ilimizin Köprüköy ilçesine bağlı Akçam Mahallesi’nde bu yıl itibarıyla tamamladığımız çalışmaların yanı sıra, Köprüköy Güzelhisar, Oltu Ayvalı, İspir Çamlıkaya, İspir Güllübağ, Tortum İncedere, Tortum Kazandere ve Tortum Hamidiye mahallelerimizde de çalışmalarımız devam etmektedir." şeklinde konuştu.
Balta ayrıca, "Mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz bu tür projelerle yalnızca taşkın riskini azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda çevre düzenlemesini de iyileştirerek yaşam kalitesini artırıyoruz." ifadelerini kullandı.
DSİ yatırımlarının devam edeceğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; "Erzurumlu vatandaşlarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan çalışmanın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da tüm DSİ yatırımlarımız birer birer hayata geçirilmeye devam edecek" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ