Down sendromlu çocuklar mutfağa girdi, hünerleri ile göz doldurdu

Down sendromlu çocuklar mutfağa girdi, hünerleri ile göz doldurdu

Genel 1.02.2024 10:21:25 0
Down sendromlu çocuklar mutfağa girdi, hünerleri ile göz doldurdu
Tarih: 01.02.2024 10:21 Güncelleme: 01.02.2024 10:21
Elazığ’da özel bir işletme, down sendromlu çocukları farkındalık oluşturmak amacıyla mutfağa davet etti. Özel çocuklar, yaptıkları pizzalarla göz doldururken kendileri de unutulmaz bir gün yaşadı.
Elazığ’da bulunan bir işletme, down sendromlu çocuklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi. Elazığlı özel çocuklar bu vesileyle mutfağa davet edilerek yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Down Sendromlular Derneği bünyesinde, aileleri ile birlikte yaklaşık 20 kişinin misafir olarak geldiği işletmede down sendromlu bireyler, ilk olarak önlük giydi. Ardından işletme sahibi ve pizza ustası Enes Akpunar gözetiminde pizza hamuru açma işlemine geçen çocuklar, daha sonra pişirdikleri pizzalarını misafirlere servis etti. Down sendromlu bireylerin mutluluğu yüzlerinden okunurken, aileleri de çocuklarını cep telefonları ile görüntüledi.

’’Bu tür etkinliklerin önemi büyük’’
İlk kez pizza yaptığını ifade eden Can Kaya, ’’Burada önce hamurumuzu açtık. Ardından açtığımız hamurumuzun üzerine malzemeleri serptik. İlk defa pizza yaptım ve zevkliydi. Ustamızın katkılarıyla biz de pizza yapmaya dahil olduk. Ustamız bizleri çağırdı, ona çok teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Toplumda farkındalık oluşturma amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini dile getiren işletme sahibi Enes Akpunar, "Sosyal sorumluluk projesi olarak down sendromlu kardeşlerimiz ile beraber pizza yapmaya karar verdik, onlar da sağ olsunlar beri kırmadılar ve davetimi kabul ettiler. Onlarla beraber pizza hamuru açıp, pizzayı süsledik sonrasında fırına attık. Beraber kestiğimiz pizzanın tadına baktık" diye konuştu.
Down Sendromlular Derneği Elazığ Şube Başkanı Fethi Ahmet Balin ise "Bu tür farkındalıklar, bu özel çocuklarımızın sosyal hayatta davranışsal olarak, aile içerisindeki iletişimleri açısından ve kendi ihtiyaçlarını giderme, sorumluluk alma gibi berecileri kazandırmak için çok büyük bir önemi var. Bu anlamda değerli kardeşimize, bu yapmış olduğu sosyal sorumluluk bilinci ve bu etkinlikte çocuklara yer vermesinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ