Doğu Anadolu'nun Geleceği Şekilleniyor: TRB2'nin Yeni Dönem Kalkınma Planı Onaylandı

Doğu anadolu'nun geleceğine yön verecek plan onaylandı!

Van Haberleri 18.12.2024 11:57:00 0
Doğu Anadolu
Tarih: 18.12.2024 12:02 Güncelleme: 18.12.2024 12:02

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından oluşturulan ve Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van illerini kapsayan TRB2 Bölgesi 2024-2028 Bölge Planı, Cumhurbaşkanı kararı ile onaylandı. 17 Aralık 2024 tarihli Resmi Gazete'de yer alan bu bilgiye göre, bölgenin sanayi ve ekonomik kalkınması için stratejik öncelikler ve hedefler belirlendi.

Bu plan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, DAKA'nın vizyonu doğrultusunda hazırlandı. Ekonomik ve sosyal gelişim, yaşam kalitesi artışı, tarımsal üretim, turizm, imalat sanayi, nitelikli istihdam gibi alanlarda çeşitli tedbirler ve projeler önerildi.

 5 STRATEJİK ÖNCELİK TANIMLANDI

DAKA yetkilileri bölge için belirlenen 5 stratejik önceliği açıkladı. Bunlar; tarımsal üretimde katma değer ve kırsal alanda ekonomik çeşitliliğin artırılması, turizmin geliştirilmesi, imalat sanayinin güçlendirilmesi, nitelikli istihdam ve girişimciliğin teşviki ve kentsel yaşam kalitesinin yükseltilmesi şeklindedir. Her bir stratejik öncelik için hedefler, tedbirler ve projeler belirlenmiştir.

12 SEKTÖRDE MEVCUT DURUM ANALİZLERİ HAZIRLANDI

Bölge Planı hazırlıkları kapsamında 12 farklı sektörel alanda mevcut durum analizleri yapıldı. Nüfus, beşerî sermaye, sosyal kalkınma, tarım, turizm, sanayi, Ar-Ge, girişimcilik, dış ticaret, enerji, madencilik, kentsel yaşam kalitesi, çevre, altyapı ve afet yönetimi alanlarında detaylı analizler gerçekleştirildi. Bu analizlerle hazırlanan raporlar ve anketler, stratejik planın temelini oluşturuyor.

Bölge halkı, kamu ve özel sektör temsilcileriyle gerçekleştirilen çalıştaylar ve sektörel odak grup toplantıları, planın içeriğinin zenginleştirilmesinde büyük rol oynadı. Plan, DAKA'nın internet sitesinden erişime açık durumda ve bölgenin gelecekteki kalkınma yol haritasını çiziyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ