Doğu hayvancılığına Aziziye dopingi

Doğu hayvancılığına Aziziye dopingi

Genel 9.12.2022 13:38:49 0
Doğu hayvancılığına Aziziye dopingi
Tarih: 09.12.2022 13:38 Güncelleme: 09.12.2022 13:38
Proje belediyeciliğinde bir Erzurum markası olan Aziziye, Doğu Anadolu’daki 15 ili birden kapsayacak yepyeni bir proje için kolları sıvadı. DAP Kalkınma İdaresi Bölge Başkanlığı ile imzalanan protokolle, Erzurum ve bölge illerinin ihtiyaç duyduğu beton sıvatlar (hayvan sulağı) Aziziye Belediyesi tarafından üretilecek.
Hayvan içme suyu altyapısının iyileştirilerek mera hayvancılığında işgücü ve üretim verimliliğinin artırılmasını amaçlayan proje dahilinde tam 7 bin 500 adet beton sıvat imalatı gerçekleştirecek olan Aziziye Belediyesi, aynı zamanda söz konusu hayvan sulaklarının Aziziye başta olmak üzere Erzurum ve ilçeleriyle bölgenin diğer illerine dağıtımını sağlayacak. Projeyi hayata geçirecek olan protokol, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen tarafından imzalandı. Orhan ve Demirdöğen, projenin Aziziye’ye, Erzurum’a ve bölgeye hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Hayvancılık için önemli bir adım
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak sürdürüldüğü Erzurum ve bölgenin diğer illeri için hayati öneme sahip bir projeye start verdiklerini bildirdi. Başkan Orhan, Erzurum’un yüzde 67’sinin meralardan oluştuğunun altını çizerek, benzer bir durumun Doğu Anadolu Bölgesi için de geçerli olduğuna dikkat çekti. Doğu Anadolu’nun, Türkiye çayır varlığının yüzde 58’ini, mera varlığının ise yüzde 37’sini teşkil ettiğini vurgulayan Aziziye Belediye Başkanı Orhan, bölgede hayvancılığın doğal olarak meralara dayalı olarak yapıldığını kaydetti. Meraların, hayvancılık faaliyetlerinin en önemli gider kalemi olan yem maliyetlerinin düşürülmesi noktasında önemli bir avantaj olduğunu ifade eden Başkan Orhan, “İşte biz bu projeyle meralarımızdaki içme suyu altyapılarını iyileştirmek, değer zinciri oluşturmak işgücü ve üretim verimliliğini arttırmak istiyoruz” diye konuştu.
Aziziye’den bölgeye dağıtım
DAP Bölge Kalkınma İdaresi işbirliğiyle yürütülecek proje çerçevesinde tam 7 bin 500 adet beton sıvat imalatı gerçekleştireceklerini açıklayan Başkan Orhan, halk arasında kurun veya hayvan sulağı olarak da bilinen bu sıvatların Aziziye başta olmak üzere Erzurum ve ilçelerinin yanı sıra Van, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Sivas illerine dağıtılacağını belirtti.
Aziziye Belediyesi olarak, imalatı ve dağıtımını yapacakları beton sıvatların hayvancılık yapan çiftçiler için çok büyük imkan olacağını söyleyen Başkan Orhan, “DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile birlikte yürüteceğimiz bu çalışma, kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerini güçlendirecek, içme suyu anlamında çok büyük bir ihtiyaca cevap verecek. Bu doğrultuda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ