Doğu Anadolu’daki ihracatçılar körfez ülkelerine yönelecek

Fırat Kalkınma Ajansı kordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıda ihracatçılara Körfez ülkelerindeki pazar fırsatları anlatılarak, bölge ihracatçılarından bu İhracatı geliştirme temalı işbirliği ve koordinasyon toplantısı düzenle

Ekonomi 21.01.2021 13:43:18 0
Doğu Anadolu’daki ihracatçılar körfez ülkelerine yönelecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.01.2021 13:43

Fırat Kalkınma Ajansı kordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıda ihracatçılara Körfez ülkelerindeki pazar fırsatları anlatılarak, bölge ihracatçılarından bu İhracatı geliştirme temalı işbirliği ve koordinasyon toplantısı düzenlenerek, Körfez ülkelerindeki pazar fırsatlarının değerlendirilmesi istenildi.

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerine bakan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) koordinasyonunda Manama Ticaret Müşaviri Doç. Dr. Güzin Bayar’ın katılımıyla “İhracatı Geliştirme Temalı İşbirliği ve Koordinasyon” toplantısı düzenlendi. Covid-19 pandemisi dolayısıyla online olarak gerçekleştirilen toplantıya, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve 26 Kalkınma Ajansı’ndan 40 uzman personel katılım sağladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, toplantıda Körfez ülkeleriyle ilgili yeni fırsatları, yeni pazarları öğrenme fırsatını yakalayacaklarını söyledi.

Yoğunlu, Kovid-19 pandemisinin küresel bir sorun olduğunu belirterek, aşılanmalarla birlikte küresel pazarında hareketleneceğini düşündüklerini ifade etti.

Kalkınma Ajanslarının da küresel pazarın hareketlenmesinin hazırlıklarını yaptıklarını kaydeden Yoğunlu, şöyle konuştu:

“Bu toplantımızı da bu kapsamda düzenliyoruz. Güzin Hanım’ın bu alanda hem saha tecrübesi var hem de akademik anlamda gerçekten çok iyi bir bilgiye sahip. İşbirliğine de çok açık. Ajans olarak daha önce kendileriyle çok önemli etkinlikler yapmıştık. İhracatla ilgili tüm ajanslarının olduğu gibi bizim de Fırat Kalkınması Ajansı olarak biraz da mentörlük beklentimiz var. Güzin Hanım’ın da tecrübeleri ile bize yol göstermesini bekliyoruz. İnşallah bu toplantı da bir başlangıç olur. Toplantının ve istişarenin bu çerçevede gitmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

Türkiye-Bahreyn ticari ilişkileri, Körfez pazarındaki ülkelerin idari ve ekonomik yapısı, iş ve yatırım mevzuatı, ithalat, gümrük ve korumacılık tedbirleri, standardizasyon ve sevk öncesi inceleme uygulamaları, Türkiye’nin Körfez ülkelerine ihracattaki durumu gibi konuların ele alındığı toplantıda, ihracatta potansiyel ürünler, pazarda avantajlar, yaşanan sorunlar ve tavsiyeler ile ihracatı artırma bağlamında stratejilerin oluşturulmasının önemi vurgulandı.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 2019 yılında başlatılan “Pazar Fırsatları” etkinliklerinin devamı niteliğinde gerçekleştirilen işbirliği toplantısı, Bahreyn ve diğer Körfez ülkeleri özelinde dış pazar potansiyellerine yönelik deneyim paylaşımları, mevcut durum tespiti, ülkeler arası siyasi ilişkilerdeki son durum, süregelen pandemide dış ticarete yaklaşımlar ve sektör bazlı potansiyel ihracat kalemleri hakkında damıtılmış bilgilerin aktarımı ile devam etti.

Ajansların bölgelerindeki üreticilere Körfez ülkelerine ihracat zemini hazırlaması, pazar fırsatlarının değerlendirilmesi ve genel manada ihracatın artırılmasını hedefleyen koordinasyon toplantısı, Doç. Dr. Güzin Bayar’ın sunumunun ardından karşılıklı soru-cevap ile sona erdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ