Doğanşehir Türkü Şöleni ilgi gördü

Doğanşehir Türkü Şöleni ilgi gördü

Kültür Sanat 31.07.2022 21:11:44 0
Doğanşehir Türkü Şöleni ilgi gördü
Tarih: 31.07.2022 21:11 Güncelleme: 31.07.2022 21:11
Malatya’nın Doğanşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Doğanşehir Türkü Şöleni" coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi.
Doğanşehir Vahap Küçük Meydanında düzenlenen Doğanşehir Türkü Şöleni’nde yerel ve ulusal sanatçılar sahne aldı. Malatya Halk Oyunları ekibi, Kazakistan ve Kırgızistan’dan gelen sanatçılar izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Düzenlenen “Doğanşehir Türkü Şöleni” programına çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe belediye başkanı ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt programda yaptığı konuşmada, “Bu başarılı organizasyonun yapılma kararı anlık oldu. Almanya’da yaşayan sanatçımız Fehmi Günaydın’ın ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Hamit Özpolat’ın bu programın yapılmasında büyük emeği oldu. Günaydın bana ’’Almanya’dan Malatya’ya Doğanşehir’e geliyorum. Gelmişken bir Türk Halk Müziği konseri düzenleyelim’’ dedi. Ardından Hamit Özpolat ise Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un Kazak ve Kırgız ekipleri burada. Başkanımın oluruyla ekibimizi sizin oraya gönderelim’’ demesiyle süreç bu şekilde başladı ve 2 gün içinde bu organizasyonu yaptık” dedi.
Başkan Zelyurt, “Başta bu organizasyonda emeği geçen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve ekibine, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’a ile Kazakistan ve Kırgızistan’dan gelen sanatçılarımıza, Gökhan Menekşe Malatya Halk Oyunları ekibine ve bu organizasyonda büyük emeği olan Doğanşehir Belediyesi personeline çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Programda yerel ve ulusal sanatçıların seslendirdiği Polat ve Malatya Türküleri izleyenlerin beğenisini sunuldu. Ayrıca Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY Kırgızistan’dan gelen sanatçılar ve halk oyunları ekipleri Kırgız kültürünü yansıtan bir sahne şovu gerçekleştirdi. Kazakistanlı sanatçıların seslendirdiği Türk Dünyası Türküleri büyük beğeni topladı. Kazak sanatçının seslendirdiği Dombra eseri ayakta alkışlanarak, sanatçılara ikinci kez seslendirildi.
Doğanşehirli Ozan Hanifi Ünver’in söylediği türküleri yoğun ilgi gördü. Uzun yıllar gurbette yaşayan Doğanşehirli Türk Halk Müziği Sanatçısı Fehmi Günaydın, Polat ve Doğanşehir yöresine ait türküler seslendirdi. Gecenin finalinde yine TRT Sanatçısı Ebru Yaman seslendirdiği Türkülerle izleyenlerin beğenisini kazandı.
Programda Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt tarafından emeği geçenlere plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ