Diyetisyen Elmas: "Çocuklarımızı yağ ve tuz içeriği yüksek gıdalardan uzak tutmamız gerekiyor”

Diyetisyen Elmas: "Çocuklarımızı yağ ve tuz içeriği yüksek gıdalardan uzak tutmamız gerekiyor”

Sağlık 22.09.2022 10:42:05 0
Diyetisyen Elmas:
Tarih: 22.09.2022 10:42 Güncelleme: 22.09.2022 10:42
Okul çağındaki çocukların beslenme çantasında yağ ve tuz içeriği yüksek gıdaların olmaması gerektiğinin altını çizen diyetisyen Emrah Elmas, bu dönemdeki çocukların doğru ve sağlıklı beslenmesinin önemli olduğunu söyledi.
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünde görevli diyetisyen Emrah Elmas, okul çağındaki çocukların gelişimi ve büyümesi için sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Özellikle beslenme çantası hazırlıklarken dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunan Elmas, çantada yer alacak ürünlerin protein açısından zengin olması gerektiğini belirtti. Elmas, "Okul dönemi özellikle 6-12 yaş arası dönem hızlı büyüme ve gelişmenin olduğu bir dönem. Bu dönemde çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi, büyüme ve gelişmeleri için çok önemli. Bu dönemde çocuklarımızın en çok dikkat etmesi gereken şey okula kahvaltı ile gitmek. Çocuklarımız ortalama 8-9 uykudan sonra güne aç bir şekilde uyanıyorlar. Çocuklarımız kahvaltı yapmadan okula gittikleri zaman kan şekeri düşüklüğü, bitkinlik, halsizlik, yorgunluk gibi durumlar olabilir. Bunun olmaması için mutlaka çocuklarımızın kahvaltı yapması gerekiyor" dedi.

"Çocuklarımızı beslenme çantası ile göndermemiz gerekiyor"
Kahvaltının da önemine değinen Elmas, “Kahvaltıda protein açısından zengin olan yumurta mutlaka olmalı, daha sonra yanında zeytin, peynir, pekmez, bal gibi gıdalar ve mevsiminde olan sebzeler, mutlaka tam buğday ekmeği de tüketilmelidir. Çocuklarımızı okula gönderirken mutlaka beslenme çantası ve su ile göndermeliyiz. Beslenme çantasında neler olabilir peynirli sandviç, ev yapımı poğaça, ev yapımı kek, kurabiye, bunun yanında mevsiminde olan meyveler, sebzeler, kuru meyveler, kuru incir, kuru üzüm, kuru kayısı gibi meyveler olabilir. Ceviz, fındık, badem gibi enerji sağlayan kuru yemişler olabilir. Sıvı olarak da su, ayran, süt, taze sıkılmış meyve suları gibi sıvılar olabilir. Çocuklarımız uzun süre okulda kaldıkları için mutlaka beslenme çantası ile göndermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Yağ ve tuz içeriği yüksek gıdalardan çocukların uzak tutulması gerektiğini ifa eden Elmas, “Çocuklarımızı yağ ve tuz içeriği yüksek gıdalardan uzak tutmamız gerekiyor. Son dönemde obezite okul çağlarında arttı. Bunun önüne geçmek için kola, cips, çikolatadan çocuklarımızı bir şekilde uzak tutmamız gerekiyor. Bunun yerine beslenme çantasında sağlıklı gıdalar ile çocuklarımızın büyüme ve gelişmesine teşvik edebiliriz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ