Diyarbakır Büyükşehir tüm ekipleriyle sahada

Diyarbakır Büyükşehir tüm ekipleriyle sahada

Asayiş 8.02.2023 14:43:00 0
Diyarbakır Büyükşehir tüm ekipleriyle sahada
Tarih: 08.02.2023 14:43 Güncelleme: 08.02.2023 14:43
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremde yaraların sarılması için tüm ekipleriyle sahada 24 saat esasına göre çalışıyor.
Büyükşehir Belediyesi, AFAD’ın yönlendirmeleri doğrultusunda arama kurtarma ve yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Diyarbakır İtfaiyesi 150 kişilik ekip ve 25 araçla enkaz kaldırma çalışmalarında hassas bir şekilde arama-kurtarma çalışmalarında yer alıyor. İtfaiye ekipleri, toplanma alanları ve çadır kentlerde olası yangın risklerine karşı araçlarıyla ve personelleriyle teyakkuzda bekliyor.

DİSKİ depremde zarar gören boruları onardı
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 9 iş makinesi, 3 kamyon, 3 su arıza aracı, 6 vidanjör, 16 pikap ve binek araç ile yürütülen çalışmalarına destek veriyor. DİSKİ ayrıca Kahramanmaraş ve Adıyaman’a 3 teknik araç ve 7 personel gönderdi.
Deprem nedeniyle Diyarbakır genelinde oluşan arızalara anında müdahale eden DİSKİ ekipleri, sağlıklı altyapının ve içme suyu arzını kesintisiz sağlıyor. Dicle Barajındaki ana pompa istasyonunun içme suyu arıtma tesisine suyu ileten çelik borunun 17’nci kilometresindeki noktada depremden dolayı yırtık meydana geldi. Su sağlayan çelik boruda oluşan arızaya dün saat 14:00 itibariyle müdahale eden ekipler, onarım çalışmalarını zor şartlar altında gece 01.00’e kadar sürdürdü. Ekipler arızaya anında müdahale ederek gerekli çalışmaları yaptı. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi çalışmaları inceleyerek bilgi aldı.
Büyükşehir Belediyesine ait ekskavatör, kepçe, kamyon, vinç ve diğer iş makineleri enkaz kaldırma çalışmalarında yer alıyor.
Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı 80 personel 45 araç, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı 34 personel 15 araç ile enkaz alanlarında ve toplanma merkezlerinde çalışıyor.
Zabıta Daire Başkanlığı ise 150 personelle alanlarda hizmetlerin sorunsuz yapılması için görev yapıyor. Büyükşehir Belediyesi diğer hizmet birimleriyle beraber toplam 1000 kişiyle depremden etkilenen vatandaşlara hizmet veriyor.

390 bin kişiye çorba, kahvaltılık, yemek ikramı
Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşların barınma ve yemek ihtiyaçlarını gideriyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, depremden etkilenen vatandaşların ve enkaz alanındaki görevlilerin yemek ihtiyaçlarını gideriyor. Büyükşehir Belediyesi, şu ana kadar deprem alanı bölgesi ve toplanma alanlarında 16 ayrı noktada toplam 390 bin kişiye çorba, kahvaltılık, yemek ikramında bulundu.
Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mağdur olmaması için yeme ve içme hizmeti vermeye devam edecek.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ