Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Arvas’tan Ramazan Mesajı

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas yaptığı yazılı açıklamada Ramazan ayıyla ilgili bilgiler verdi.

Van Haberleri 21.03.2023 23:38:00 0
Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Arvas’tan Ramazan Mesajı
Tarih: 21.03.2023 23:46 Güncelleme: 21.03.2023 23:38

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL
Arvas mesajında, “Rahmet ve bereket ayı Ramazan bu yılda sayısız nimetle, binlerce güzellik ile geldi, hoş geldi. Rabbimizin bizlere büyük bir lütfu olan bu güzel ve özel zaman dilimini fırsat bilerek, Kur’an ayı olan Ramazan’ı ruhuna uygun olarak Kur’an Ahlakı ile ahlaklanarak geçirelim. Ramazan bütün yıl boyunca bunalan, daralan, gönüllerimize ferahlık getirir. Asırlar öncesinden bizlere gönderilen Kur’an mesajını bir kez daha anlamaya çalışma vaktidir. Ramazan’ın kalbinde Kur’an-ı Kerim vardır. Ramazan binlerce nimetiyle gelir ve yeni bir ruh üfler bizlere.” İfadelerini kullandı.
GÖNÜL BİRLİĞİ İLE BU RAMAZAN’I YAŞAYALIM
Açıklamanın devamında, “Sadece midemize değil, sözümüze, gözümüze, gönlümüze, aklımıza bütün benliğimize sahip çıkma oruç tutturma vaktidir. Başta kendimiz olmak üzere ailemize, sevdiklerimize, toplumumuza yenilenme fırsatı verir. Ramazan’ın bu güzel atmosferini iyi değerlendirmek gerekir. Ramazan nimete şükretmeyi, açın halinden anlamayı paylaşmayı öğretir bize. Bütün ibadetlerin ruhunu yakalamaya Allah’a kul olmaya güzel ahlak sahibi olmaya çalışarak Ramazan-ı şerifi değerlendirelim. Ramazan gönüller yapma ayıdır, gönüllerden gönüllere iyilik taşıma ayıdır. Ramazan yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Gelin bu Ramazan ayında depremzede kardeşlerimizi unutmayalım. Hep birlikte yaralarını saralım. Ekmeğimizi paylaşalım. Gönlü kırık, yüreği buruk bir tek kişi bırakmadan el birliği ile gönül birliği ile bu Ramazan’ı yaşayalım.” Denildi.
MÜMİNLER ANCAK KARDEŞTİR
Arvas açıklamada son olarak, “Diyanet İşleri Başkanlığımız 2023 yılı Ramazan ayı temasını “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirledi. Kısa bir süre önce asrın felaketi olarak ifade edilen büyük bir felaketle sarsılan milletimiz yardımlaşma ve dayanışmanın da en güzel örneklerini sergiledi. Deprem ve arkasından yaşanan sel afeti nedeniyle bu yıl Ramazan ayına buruk başlıyoruz. Büyük acılar yaşadık ve inşallah bu acıların ve zorlukların üstesinden hep birlikte geleceğiz. Güzel dinimiz İslam’ın bizlere öğütlediği yardımlaşma, paylaşma ve dayanışmayı bu Ramazan depremzede kardeşlerimizle paylaşarak onların yaralarını sararak Ramazan’ın ruhuna uygun bir şekilde geçirelim. Müminler ancak kardeştir” düsturunca kardeşlerimizin dertlerini hafifletmeye, yaralarını sarmaya hiçbir yaralı gönül kalmayıncaya kadar devam edelim. Bu duygu ve düşünceler ile Ramazan'ın milletimize, gönül coğrafyamıza ve İslam alemine  huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce  Allah’tan niyaz ederiz.” Dedi.
Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ