Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Arvas, Kontrolsüz ve Saldırgan Dizilere Dur de!

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, yaptığı açıklamada toplum düzenini bozan dizilere tepki gösterdi.

Van Haberleri 22.05.2023 22:48:00 0
Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Arvas, Kontrolsüz ve Saldırgan Dizilere Dur de!
Tarih: 22.05.2023 22:53 Güncelleme: 22.05.2023 23:06

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Arvas yaptığı açıklamada, “Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, son yıllarda TV ekranlarında yayınlanan dizilerin içerik olarak genel ahlaka ve Müslüman bir topluma kesinlikle uymadığına dikkati çekerek dizilerdeki rol modellerin özellikle çocuklar ve gençler tarafından örnek alındığını, onların olumsuz davranış ve sözlerinin de çocuklar ve gençler tarafından benimsendiğini kaydetti.”

DİZİLER AİLE YAPISINI BOZUYOR

Dizilerde sergilenen kötü aile örnekleri ve ilişkiler aile yapımızı, çocuklarımızın ve gençlerimizin ahlak anlayışını bozduğunu ifade eden Arvas, “İnançlımıza uymayan, geleneğimizle kültürümüzle bağdaşmayan bu dizilerdeki rol modeller maalesef çocuklarımız ve gençlerimiz tarafından rol model olarak alınıyor. Aile içinde boşanmaların arttığı bir dönemde kötü aile örnekleri ve ilişkilerin izletilmesi aile yapımızı dinamitlemektir. Sık sık ülke gündemini de meşgul eden bu dizi terörü günden güne rahatsız edici boyutlara ulaşmıştır. Dizi yapımcıları dini mekânları kullanma gayreti ile bu mekânları terörlerine alet etmektedirler. Dizilerin toplum yapımıza uyması, aile yapımızı korumayı telkin edici görsellikte olması geleceğimizin teminatı gençlerimize rol model insanlar tarafından ve bu yöndeki senaryolarla çekilmesi ülkece isteğimizdir. Kontrolsüz bir ortamda, kontrolsüz senaryolarla çekilen filmlerde ve dizilerde yaşanan dezenformasyon da bizleri ayrıca üzmektedir.” Dedi.

RTÜRK AHLAKSIZ DİZİLERE MÜDAHALE ETMELİ

Açıklamanın devamında, “Diyanet-Sen olarak bu tür dizilerle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı, RTÜK, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını göreve davet ediyoruz. Bu dizilerin yayından kaldırılması, yayınlarının durdurulması, dini mekânları kullanmalarının engellenmesi halkımızın isteğidir. Anılan kurumların hassasiyetle hem dini değerlere hem de aile kurumuna saldırı olarak nitelenebilecek bu eylemlerin önüne geçmesini; Camilerin, medreselerin ve benzeri alanların bu tür kullanıma kapatılmasını acilen talep ediyoruz. Aile kurumunu zedeleyen, dini mekânları emellerine alet edenlere yönelik yaptırımlar ivedi şekilde uygulanmalıdır. Diyanet-Sen konunun takipçisi olmaya devam edecektir. Dini mekânlar kimsenin para uğruna suistimal edeceği alanlar değildir. Bu alanların korunması öncelikli hedefimizdir.” İfadelerine yer verildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ