Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kosta Rika’lı mevkidaşı Tinoco ile ortak basın toplantısı düzenledi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kosta Rika’lı mevkidaşı Tinoco ile ortak basın toplantısı düzenledi

Politika 16.02.2023 10:59:00 0
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kosta Rika’lı mevkidaşı Tinoco ile ortak basın toplantısı düzenledi
Tarih: 16.02.2023 10:59 Güncelleme: 16.02.2023 10:59
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kosta Rika Dışişleri ve İnanç Bakanı Tinoco ile Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.
Kahramanmaraş’ta yaşanan felaketin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Kosta Rika Dışişleri ve İnanç Bakanı Arnoldo Andre Tinoco, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Basın açıklaması öncesi iki ülke arasında protokol işbirliğine ilişkin mutabakat imzalandı.

“Yardım teklifinde bulunan 101 ülkeye teşekkür ediyoruz”
Kahramanmaraş’ta yaşanan felaketin ardından Türkiye’ye gelen ekipler hakkında bilgi veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Deprem felaketinden sonra Kosta Rika’dan çok sayıda taziye ve destek mesajı aldık. Kendilerine ve Kosta Rika devletine ve halkı verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Aramızdaki coğrafi mesafeye rağmen birçok iş birliği fırsatı mevcut. İkili ticaret hacmimiz artıyor. Bu zor süreçte her gün uluslararası toplumun bize verdiği destek için teşekkürlerimizi yineliyoruz. Yardım teklifinde bulunan 101 ülkeye teşekkür ediyoruz. Şu anda sahada arama kurtarma yapan ülke sayısı 74, personel sayısı 7 bin 98, ekip gönderecek ülke sayısı 1, gelecek personel sayısı 439; görevini tamamlayıp ayrılan ülke sayısı 15, görevini tamamlayıp ayrılan personel sayısı 4 bin 236. Ekip gönderen tüm ülkelere teşekkür ediyorum. Böylesine bir zamanda bizimle beraber olduğu için değerli mevkidaşıma da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yaşanan deprem felaketiyle ilgili başsağlığı dileyen Kosta Rika Dışişleri ve İnanç Bakanı Tinoco, “Beni bu zor durumda kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Gerçekten ülkenin Güneydoğusunda olan bu deprem çok büyük felaketti. Halkın acısını da paylaştığımızı bildirmek istiyorum. Ekim ayında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlanacak bunun içinde tebrik etmek istiyorum. Sizi Kosta Rika’ya davet ediyorum. Bu vesileyle ticari anlamdaki ilişkilerimizde nasıl geliştirebileceğimizi ele alabiliriz. Yine aynı zamanda Eğitim Bakanlığımız yükseköğrenim konusundaki işbirliğinin taslağını hazırlamaya başladı. Öğrenciler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin sunmakta olduğu burs imkanları için teşekkür etmek istiyorum. Bir kez daha Türk halkına başsağlığı dilemek istiyorum” ifadelerine yer verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ